Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Systém, ktorý využíva vaše činky na tréning so závažím na lanovom stroji

Systém, ktorý využíva vaše činky na tréning so závažím na lanovom stroji
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci posilňovacie lanové stroje umožňujú používateľom vykonávať širokú škálu cvičení s vlastnou váhou, tieto zariadenia môžu stáť až niekoľko tisíc euro. Nový lanový systém Hyperbell Cable, ktorý stojí menej ako 70 euro však údajne umožňuje vykonávať rovnaké cviky s použitím existujúcich činiek.

Základom súpravy Hyperbell Cable, ktorú vyrába spoločnosť Jayflex, sú dve oceľové laná rôznych dĺžok na rôzne cviky. Ich dĺžka je 1 778 a 2 286 mm. Jeden koniec toho ktorého lana sa zavesí na čalúnenú svorku, ktorá je bezpečne upevnená okolo rukoväte činky. Druhý koniec sa zavesí na jeden z troch typov priložených vzpieračských rukovätí. Patrí medzi ne rovná tyč, lano na sťahovanie a súprava D rukovätí.

Súprava posilňovacieho lanového stroja Jayflex Hyperbell Cable.

Stred lana medzi používateľom a činkou vedie hore cez priloženú kladku zavesenú na existujúcej konštrukcii pomocou popruhu so slučkou. Táto konštrukcia by mohla mať podobu niečoho, ako je lavička na posilňovanie alebo bradlá tretej strany, hoci spoločnosť Jayflex ponúka dve vlastné pomôcky, ktoré by mali túto úlohu dobre plniť.

Súprava posilňovacieho lanového stroja Jayflex Hyperbell Cable.

Pomocou tejto zostavy môžu používatelia vykonávať cviky na posilňovacích lanových strojoch, ako sú tricepsové tlaky, príťahy k tvári, tricepsové extenzie, stojaté príťahy, ako aj lanové drepy. Laná a svorka na rukoväť činky sú pritom dimenzované na váhy do 45 kilogramov, hoci používatelia by si mali skontrolovať aj dimenzovanie toho, na čom je kladka zavesená. Spoločnosť Jayflex tvrdí, že svorka by mala fungovať s „takmer všetkými bežnými a nastaviteľnými činkami“, pokiaľ je ich rukoväť dlhá aspoň 114 mm a nie hrubšia ako 38 mm.

Súprava posilňovacieho lanového stroja Jayflex Hyperbell Cable.

Súprava posilňovacieho lanového stroja Jayflex Hyperbell Cable sa dá získať v rámci už financovanej startup kampane na portáli Kickstarter za cenu len 59 USD (približne 53 EUR). Plánovaná maloobchodná cena je 75 USD (okolo 67 EUR). Ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé kusy by sa mali zasielať v januári 2025.