Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bežecký pás CyberPad sa zameriava na nenápadné cvičenie v práci

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výskum, ktorý ukázal, že dlhodobé sedenie škodí zdraviu, viedol k prudkému nárastu popularity stojacich stolov. A pre tých, ktorí si chcú zacvičiť, aj keď sú pripútaní k pracovnému stolu, sú tu bežecké pásy pod pracovným stolom, ktoré im umožnia. Spoločnosť Urevo ponúka celý rad bežeckých pásov a na startup portáli Kickstarter predstavila svoju zatiaľ najkompaktnejšiu jednotku s dizajnom inšpirovaným „ikonickým vozidlom Tesla CyberTruck“.

Ostré uhly a kovové textúry bežeckého pásu CyberPad nie sú také rušivé pre oči ako na pickupe, takže by sa s podivom či smiechom nemalo za ním otáčať toľko hláv, keď ho budete ťahať do kancelárie, v porovnaní s tým, keď na parkovacie miesto v práci prídete v CyberTrucku.

Bežecký pás (alias podložka na chôdzu, keďže nemá žiadne zábradlie) je určený do menších priestorov a dodáva sa v dvoch variantoch: CyperPad for Home s rozmermi 121 cm na dĺžku x 59,9 cm na šírku x 22 cm na výšku a o niečo hranatejší CyberPad for Office, ktorý je kratší, ale širší. Ten meria 102 cm na dĺžku x 64 cm na šírku x 24 cm na výšku. Oba vážia približne 32 kg a zvládnu zaťaženie až 120 kg.

Bežecký pás Ureva CyberPad for Home (hore) a CyberPad for Office.

Rozdielne rozmery prispievajú k rozdielnej veľkosti bežeckého pásu týchto dvoch modelov, čo je podľa spoločnosti Urevo hlavný rozdiel medzi nimi. Bežecký pás modelu CyberPad for Office má rozmery 46 x 90 cm, zatiaľ čo pás modelu CyberPad for Home má rozmery 42 x 110 cm.

Spoločnosť zdôrazňuje, že obe zariadenia majú aj celoplošnú konštrukciu, ktorá poskytuje o 30 % väčšiu bežeckú plochu pri menšej celkovej ploche, a nemajú žiadnu zvýšenú časť v prednej časti, ako je to v prípade väčšiny iných konštrukcií. V prednej časti jednotky sa nachádza displej, ktorý je však na nižšej úrovni ako povrch paluby.

Bežecký pás Ureva CyberPad for Home (vľavo) a CyberPad for Office.

Je to možné vďaka umiestneniu motora s výkonom 2,5 konských síl pod pracovnú plochu, a nie vpredu. Znamená to, že nehrozí, že by ste si pri dopade nohy na vyvýšenú prednú časť mohli naraziť nohu. Okrem toho je to bezkefový motor, ktorý podľa spoločnosti Urevo počas používania generuje iba 35 až 40 dB, takže je tichší ako niekto za vedľajším stolom, kto píše na klávesnici, alebo tlačiareň, ktorá vypľúva najnovšie údaje o predaji.

V bezdrôtovom ručnom diaľkovom ovládaní je zabudovaný aj malý displej, ktorý zobrazuje rýchlosť, úroveň sklonu, čas, prejdenú vzdialenosť a spálené kalórie. Deväťstupňové ovládanie sklonu možno nastaviť až do maximálneho sklonu 14 % pre maximálnu „účinnosť spaľovania tukov“. Používatelia však nebudú na CyberPade šprintovať, maximálna rýchlosť je obmedzená na 6 km / h, čo je pomalé bežecké tempo.

Bežecký pás Ureva CyberPad for Home.

Používatelia môžu prepínať medzi rôznymi bežeckými režimami a bežeckými mapami na základe reálneho terénu a, samozrejme, je tu aj mobilná aplikácia s názvom SmartCoach, ktorá sleduje vaše bežecké parametre a pomáha vám plánovať tréningový režim na ďalší deň. Aplikáciu možno použiť aj na vnesenie diskotékového nádychu do procesu zmenou osvetlenia LED lišty na okrajoch bežeckého pásu. Používatelia môžu prepínať medzi dýchajúcim svetlom, stálym svetlom a plynulým svetlom. Verzia Home je na výber v piatich farbách, zatiaľ čo model Office je obmedzený na vzhľad brúseného hliníka CyberTruck.

Bežecký pás Ureva CyberPad for Office.

Bežecký pás CyberPad je v súčasnosti predmetom startup kampane na portáli Kickstarter, pričom hromadná výroba sa má začať v novembri a dodávky sa odhadujú na december, ak všetko pôjde podľa plánu. Na crowdfundingové kampane sa vzťahujú obvyklé upozornenia na obozretnosť, ale spoločnosť Urevo má v oblasti bežeckých pásov osvedčené výsledky, takže to poskytne určitý pokoj na duši. Cena príspevkov začína na 349 USD (približne 319 EUR) za model Home, čo je 22 % z plánovanej maloobchodnej ceny, a na 449 USD (okolo 411 EUR) za model Office, čo je 25 % z maloobchodnej ceny.