Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bežecký pás, ktorý prispôsobí svoju rýchlosť tempu bežca

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci vám bežecké pásy umožňujú meniť rýchlosť behu, musíte sa na to opakovane natiahnuť a stlačiť ovládacie prvky. Nový bežecký pás Kickr Run poskytuje prirodzenejšiu alternatívu „handsfree“ v tom, že automaticky prispôsobuje rýchlosť pásu tak, aby zodpovedala rýchlosti vášho behu.

V prvom rade už existujú bezmotorové manuálne bežecké pásy, na ktorých sa pás pohybuje v reakcii na meniace sa tempo používateľa. Keďže im však chýbajú motory, nie je možné použiť tieto zariadenia v tradičnejšom režime napájania. Bežecký pás Kickr Run, vyrobený spoločnosťou Wahoo Fitness, vám však umožňuje použiť ktorýkoľvek z prístupov.

Vo svojom predvolenom režime sa pás pohybuje danou rýchlosťou, kým bežec nepoužije ovládacie prvky konzoly alebo mobilného zariadenia pripojeného cez Bluetooth na manuálne nastavenie nahor alebo nadol. Jeho maximálna rýchlosť je uvedená ako tempo 2,28 minúty / km.

Bežecký pás s automatickým prispôsobením tempa Kickr Run.

V automatickom režime RunFree na bežeckom páse integrovaný optický senzor doby letu nepretržite monitoruje vzdialenosť medzi bežcom a konzolou. V priebehu milisekúnd, keď sa priblíži (keď zrýchľuje) alebo vzdiali (keď spomaľuje), senzor automaticky spustí motor pásu, aby sa zodpovedajúcim spôsobom zrýchlil alebo spomalil.

Výsledkom je, že používateľ vždy zostáva v strede medzi predným a zadným koncom pásu, bez ohľadu na rýchlosť jeho behu.

Bežecký pás s automatickým prispôsobením tempa Kickr Run.

Aby to bolo ešte zaujímavejšie, Kickr Run možno použiť s platformami, ako je Zwift Run, v ktorých používatelia bežia cez 3D počítačovo generované online prostredia. Keď používateľ v týchto miestach beží po virtuálnych kopcoch, bežecká plocha bežiaceho pásu sa zodpovedajúcim spôsobom nakláňa. Rýchlosť pásu sa tiež znižuje a zvyšuje, keď používateľ stúpa a klesá.

Bežecký pás s automatickým prispôsobením tempa Kickr Run sa bude predávať za cenu 4 999,99 USD (okolo 4 602 EUR).

Bežecký pás s automatickým prispôsobením tempa Kickr Run.