Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nositeľný výstražný zvonček dáva bežcom „prsteň“ na prst

Nositeľný výstražný zvonček dáva bežcom „prsteň“ na prst
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď už jazdíte na bicykli so zvončekom, kričať varovania chodcom sa zdá byť neefektívne. Nové nositeľné zariadenie Runbell 3.0 teraz dáva bežcom výstražný zvonček na ich prsty, takže ani oni už nemusia na ľudí kričať, aby im uhli z cesty.

Pôvodný model Runbell, ktorý vymyslel bežec a podnikateľ Kevin John Nadolny, a ktoré pripomína dvojprsté mosadzné kĺby so zvončekom na vrchu, bolo navrhnuté tak, aby umožnilo bežcom varovať ostatných používateľov chodníkov, keď sa bežci k týmto ľuďom priblížia zozadu.

Myšlienka bola, že zvonenie bude lepšie počuť a bude menej prekvapujúce ako náhly výkrik prichádzajúci z tesnej blízkosti. Bolo by to aj lepšie pochopiteľné, keďže niektorí ľudia môžu pri počutí slovného varovania zmätkovať a ešte viac zdržať bežca. Po pôvodnom modeli nasledovala druhá verzia, ktorá sa príliš nelíšila, spolu s baterkou na prsty s názvom Torch Ring. To nás privádza k najnovšiemu modelu Runbell 3.0, ktorý je momentálne na startup portáli Kickstarter.

Nositeľný výstražný zvonček pre bežcov Runbell 3.0.

Na rozdiel od originálu cez dva prsty sa nové zariadenie nasadí výlučne na ukazovák a opiera sa o stranu prostredníka. Jeho nositeľná základňa je teraz vyrobená z jedného kusu liatej nehrdzavejúcej ocele, ktorú je možné vyrobiť tak, aby vyhovovala rôznym veľkostiam prstov pomocou štyroch priložených silikónových adaptérov.

Samotný výstražný zvonček s lepším zvonením je údajne vyrobený „najlepším japonským výrobcom zvončekov“ a je vybavený kupolou zo zliatiny niklu a striebra s mosadzným kladivkom držaným v pružinovom mechanizme z nehrdzavejúcej ocele. Tvrdí sa, že jeden úder palcom tohto kladivka vytvorí hlasné, rezonančné zvonenie, ktoré možno počuť zo vzdialenosti viac ako 9 metrov.

Nositeľný výstražný zvonček pre bežcov Runbell 3.0.

Ak by ste mali záujem, príspevkom vo výške 29 USD (okolo 27 EUR) získate vlastný nositeľný výstražný zvonček Runbell 3.0 vo farebnom prevedení strieborná, lesklá čierna alebo matná čierna. Teda za predpokladu, že sa dostane do výroby. Plánovaná maloobchodná cena je 49,99 USD (v prepočte 46 EUR). Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v decembri tohto roku.

Nositeľný výstražný zvonček pre bežcov Runbell 3.0.