Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zibock: Lyže premenené na adrenalínové sánky

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 2. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Sánkovanie už nie je výsadou len pre deti, ale stáva sa obľúbené aj u dospelých a aj preto sa francúzsky vývojári rozhodli prísť s prototypom sánok, ktoré by mohli byť alternatívou pre lyžovanie a snowboarding. Vývojári sa inšpirovali vzorom drevených saní Pareto zo začiatku 20. storočia, ktoré sa skladajú z jednej lyže na ktorej je pripevnené sedadlo a rukoväť pre ovládanie.

Zibock ide v konštrukcii trocha ďalej a skladá sa z dvoch samostatných lyží, sedadlom s odpružením a z teleskopickej rukoväte. Lyže môže používateľ využiť pri stúpaní do kopca, z ktorého sa chce sánkovať, pričom stojan, sedadlo a rukoväť sa zmestia do batohu a sú ľahké na prenos. Celá výbava váži približne 1,8 kilogramu.

Zibock

Z lyží sa jednoducho odstráni viazanie s popruhmi a spoja sa dokopy. Na spojené lyže sa potom namontuje sedadlo a teleskopická rukoväť. Sedadlo je vybavené systémom uhlíkového odpruženia, ktoré pohlcuje prípadné nárazy. Celé zostrojenie sánok Zibock by nemalo zabrať viac ako 5 minút.

Sane Zibocky by mohli byť zábavnou alternatívou k lyžovaniu alebo snowboardingu, sú skladné a ľahšie ako podobné sánky a navyše sa tento systém dá pripevniť aj na normálne lyže.

Zibock