Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Avenue Truck: Systém odpruženia pre skejtbordy

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dopad na zem pri predvádzaní nejakého šikovného triku na skejtborde môže byť často tvrdý a môže poškodiť jeho podvozok. Pre milovníkov tohto adrenalínového športu existuje však riešenie vo forme odpruženia, podobného, aké poznáme z automobilov či cross-country bicyklov.

Dnes sa dajú kúpiť takzvané off-road skejtbordy s takýmto systémom, no je problém získať odpruženie podvozku aj pre tradičné skejtbordové dosky. Tento nedostatok by mohol vyriešiť nový systém pruženia od vývojárov z kalifornskej Avenue Truck, ktorí predstavili svoje riešenie formou start-up kampane na portáli Kickstarter.

Avenue Truck listové odpruženie

Odpruženie od Avenue Truck nepoužíva štandardný pružinový typ tlmičov, konštrukcia je navrhnutá ako jedna listová pružina. Hlavná časť závesu, vyrobená z horčíka je upevnená na kovovej doske, ktorá sa pri náraze dokáže ohnúť o 12,7 milimetrov.

Hlavný záves je schopný sa otáčať voči tlmiacej doske, čím dosiahli vývojári oveľa väčšiu kontrolu a hladšiu pohyblivosť skejtbordu pri jazde do zákrut. Pružiaci systém pohlcuje a oslabuje vibrácie pri jazde a skejtbord sa tak môže rýchlejšie pohybovať. Tiež sa znižuje samotné kolísanie skejtbordu pri vysokých rýchlostiach.

Avenue Truck listové odpruženie

Používatelia odpruženia od Avenue Truck by mali byť schopní jednoduchšie dostať skejtbord do vzduchu pri predvádzaní trikov a pri tvrdšom pristátí ich systém z väčšej časti ochráni pri otrasoch ktoré sa prenášajú do nôh jazdca.

Avenue Truck listové odpruženie