Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

BikeBoard pripraví váš bicykel na jazdu na snehu

BikeBoard pripraví váš bicykel na jazdu na snehu
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
27. 1. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Patríte k takým cyklistickým nadšencom, že najradšej by ste svoj bicykel vzali i na lyžiarsky svah? So zariadením BikeBoard to nie je žiadny problém! Stačí ho namontovať na predné koleso a jazda zasneženým kopcom môže začať.

Zima sa trochu oneskorene hlási k slovu, a vyzerá to tak, že lyžiarske strediská si ešte užijú poriadnu návštevnosť. A možno na nich nebudú chýbať ani rôzne vynálezy. Zabudnite na lyže a snowboard, je tu BikeBoard. Nie je to samostatné zariadenie, potrebujete k nemu bicykel. BikeBoard je v tvare malej lyže, ktorá sa pomocou úchytov pripevní na predné koleso a môže sa spustiť adrenalínová jazda dolu svahom. Zadné koleso je zároveň klasicky poháňané retiazkou, ktorú dáva do pohybu náš pohyb pedálov. Takto sa tvorí i pohon v prípade, že nejdete iba šikmým terénom, ale i po rovine.

Zaujímavá lyža na predné koleso vášho bicykla

BikeBoard teda využijete na bláznivý snežný downhill, ale aj na pomalšiu, vychádzkovú jazdu. Túto lyžu je možné pripevniť na všetky druhy bicyklov, ktoré majú širšie terénne pneumatiky a to i vďaka tomu, že obsahujú 3 spínacie mechanizmy. Tie môžete použiť v závislosti od šírky penumatík vášho tátoša. BikeBoard sa predáva v sete spolu i s brzdovým popruhom na prednú pneumatiku. Samotný tvar lyže sa postupne zužuje od prednej špičky k päte – zaručuje to totiž rýchlejšie otáčanie bicyklom.