Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nohavice na jogu Nadi X zastúpia trénera pre správne cvičenie

Nohavice na jogu Nadi X zastúpia trénera pre správne cvičenie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pokiaľ precvičujete jogu v skupine, máte zvyčajne k dispozícii inštruktora, ktorý vás navedie na správnu pózu každého cviku. Keď ste však sami, v podstate len dúfate, že cviky vykonávate správne. To však môžu zmeniť nové inteligentné nohavice na jogu Nadi X, ktoré prinášajú digitálneho inštruktora jogy.

Nové nohavice na jogu Nadi X navrhla americká spoločnosť Wearable X. Nohavice sa dajú ručne prať a obsahujú v sebe päť vtkaných akcelerometrov a motorické vibračné panely, ktoré sú umiestnené na bokoch, kolenách a členkoch. Napájanie je vyriešené prostredníctvom odnímateľnej batérie, ktorá za pripája pod ľavé koleno. Na jedno nabitie cez port USB by mala vydržať po dobu približne 90 minút používania.

K inteligentnému systému tiež patrí sprievodná mobilná aplikácia pre operačný systém iOS. Na verzii pre Android sa momentálne pracuje. Aplikácia verbálne aj vizuálne naviguje používateľa prostredníctvom rozsiahlej knižnice cvikov pre jogu.

Nohavice na jogu Nadi X obsahujú v sebe päť vtkaných akcelerometrov a motorické vibračné panely, ktoré sú umiestnené na bokoch, kolenách a členkoch.

Akcelerometre s pomocou bezdrôtového pripojenia Bluetooth s nízkou spotrebou prenášajú monitorované údaje do sprievodnej mobilnej aplikácie. Tá analyzuje kombinácie orientácie akcelerometra pre určenie toho, v akej pozícii sa momentálne používateľ nachádza. Následne reaguje selektívnou aktiváciou vibračných panelov, čo umožní používateľovi ucítiť, na ktoré svalové partie by sa mal viac sústrediť.

Aplikácia tiež sleduje pokrok používateľa v priebehu času, a naznačuje mu, ktoré pózy by mal vyskúšať, a v ktorých smeroch sa má zlepšiť. Používateľ si tiež môže nastaviť intenzitu vibrácií.

K dispozícii sú na výber štyri druhy inteligentných nohavíc na jogu Nadi X.

Nohavice na jogu Nadi X sú momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dajú získať za finančnú podporu vo výške 229 dolárov za pár. K dispozícii sú na výber štyri druhy. Plánovaná maloobchodná cena bola nastavená na 370 dolárov. V prípade úspešnej kampane by sa expedícia prvých kusov mala začať v decembri tohto roku.

Napájanie je vyriešené prostredníctvom odnímateľnej batérie, ktorá za pripája pod ľavé koleno.