Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický surf Awake Rävik vo vás prebudí driemajúcu šelmu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Elektrické skejtbordy prinášajú adrenalínové zážitky na súši, no ak vás to viac ťahá k vode, máte tiež možnosť si užiť dostatok vzrušenia. A nie, netreba čakať ani na poriadnu vlnu, aby ste sa na surfe dostatočne vybúrili. Stačí totiž naskočiť na elektrický surf. Najnovším z nich je model Rävik od spoločnosti Awake s bezdrôtovým ručným ovládaním, ktorý dosahuje maximálnu rýchlosť až 56 km / h.

Rovnako ako tomu je v prípade jeho suchozemských kolegov, aj elektrický surf patrí k novému trendu vo vodnom športe, kedy sa využívajú kompaktné elektrické pohonné jednotky pre dosiahnutie vysokých rýchlostí a teda aj poriadnej dávky adrenalínu. Používateľ sa pritom fyzicky zapája a využíva svoje telo pre určovanie pohybu a udržanie rovnováhy.

Elektrický surf Awake Rävik.

Nový elektrický surf Rävik má plne karbónové ľahké telo a systém s priamym pohonom vodného motora s vysokým krútiacim momentom, vďaka ktorému sa radí k jedným z najrýchlejších prístrojov vo svojej triede. Dokáže rozvíriť vodnú hladinu v maximálnej rýchlosti až 56 km / h.

Rävik je samozrejme určený na pokojnú vodnú hladinu. Dá sa s ním jazdiť v obmedzenej miere aj na vlnách, no viac zábavy ponúkne, keď na ňom vyrazíte prudko dopredu a jeho ploché telo len príležitostne poskočí na hladine. V prípade pádu sa pohon surfu automaticky zastaví, aby sa od vás príliš ďaleko nevzdialil.

Elektrický surf Awake Rävik.

Zatiaľ to všetko znie pekne, no táto adrenalínová zábava nie je vôbec lacný špás. Spoločnosť Awake stanovila cenu na 18 900 EUR a predbežné objednávky prijíma od 1. augusta. Distribúcia prvých kusov je naplánovaná na september.

Elektrický surf Awake Rävik.