Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Puma má vlastné tenisky s automatickým šnurovaním

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Puma sa rozhodla zapojiť medzi výrobcov športovej obuvi so systémom automatického uťahovania šnúrok. Do hry vstupuje s vlastnými teniskami nazvanými ako Fit Intelligence (Fi). Sú založené na systéme AutoDisc, ktorý sa predtým nedostal na trh.

Technológia automatického uväzovania šnúrok na športových topánkach Puma Fi funguje tak, že šnúrky, ktoré prechádzajú cez hornú časť, sú vedené aj cez elektronický modul umiestnený na jazyku topánky. Po vložení nohy do topánky potom používateľ jednoducho potiahne prstom nahor po module, čo spôsobí, že mikromotor utiahne šnúrky a upevnia polohu nohy nositeľa.

Zabudovaný vlastný systém snímania pohybu sa údajne dokáže naučiť tvar chodidla, aby sa zabezpečilo optimálne utiahnutie šnúrok a používateľ s cítil komfortne. K dispozícii je aj možnosť jemného doladenia utiahnutia šnúrok prostredníctvom mobilnej aplikácie. V aplikácii si dajú zvoliť rôzne úrovne tesnosti.

Športová obuv Puma Fi so systémom automatického šnurovania.

Používateľ má tiež možnosť si upraviť utiahnutie šnúrok aj priamo počas behu, a to pomocou inteligentných hodiniek od spoločnosti Apple. Po skončení aktivity stačí potom prstom potiahnuť po elektronickom module smerom nadol a šnúrky na topánkach sa samú uvoľnia.

Systém automatického šnurovania Puma Fi sa objaví v športovej obuvi určenej na cvičenie a ľahký beh. Tá by sa na pulty obchodov mala dostať niekedy na jar roku za predpokladanú cenu 330 dolárov za jeden pár.

Športová obuv Puma Fi so systémom automatického šnurovania.

Športová obuv Puma Fi so systémom automatického šnurovania.