Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Váš sluch vás navedie k perfektnej basketbalovej lopte

Váš sluch vás navedie k perfektnej basketbalovej lopte
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Je rozdiel fúkať pneumatiku na bicykli a basketbalovú loptu. Zatiaľ čo v prvom prípade na presnom tlaku nezáleží, tlak v basketbalovej lopte môže výrazne ovplyvniť jej správanie. Aj preto bola navrhnutá špeciálna ihla k pumpičkám, ktorá na vás zahvízda, keď je tlak správny.

Zrejme každý lepší basketbalista vám potvrdí, že mať správny tlak v basketbalovej lopte môže pozitívne ovplyvniť jeho výkon aj celú hru. Ako to však dosiahnuť? Postačí jednoduché riešenie v podobe ihly pre pumpy s názvom Innoflate Perfect Pressure Needle. Tá sa jednoducho naskrutkuje na bežnú hlavicu od tlakovej pumpy tretích strán namiesto existujúcej ihly. Potom stačí už len začať zvyčajným spôsobom nafukovať basketbalovú loptu.

Ihly pre pumpy Innoflate Perfect Pressure Needle.

Ihla následne spustí hlasný zvuk presne v momente, keď tlak vzduchu v basketbalovej lopte dosiahne tlak 0,6 baru (8 PSI). To je taká zlatá stredná cesta, pretože odporúčaný tlak vzduchu v prípade basketbalových lôpt sa vo všeobecnosti pohybuje od 7 do 9 PSI. Podľa vývojárov je ihla oveľa presnejšia ako iné metódy. Používateľ nemusí neustále kontrolovať tlak s pomocou separátneho mamometra, ani nemusí stláčať loptu alebo driblovať s ňou na to, aby zistil, ako sa odráža.

Na rovinu, bežných ľudí to zrejme až tak netrápi, no pokiaľ sa basketbalu venujete vážnejšie, ihlu Innoflate Perfect Pressure Needle môžete získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Za 15 dolárov sľubuje výrobca dodať 3 kusy ihiel, samozrejme za predpokladu, že bude kampaň úspešná a dostojí svojmu sľubu. Vo vývoji sú už aj ihly pre použitie s volejbalovými loptami či s loptami pre americký, no aj klasický futbal.

Ihly pre pumpy Innoflate Perfect Pressure Needle.