Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Plavecké okuliare, ktoré zobrazia údaje o výkone priamo pred oči

Plavecké okuliare, ktoré zobrazia údaje o výkone priamo pred oči
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Súťaživí plavci určite radi sledujú svoj výkon a často teda používajú zariadenia, ako sú plavecké hodinky. No problém je, že športovec sa musí zastaviť, aby si svoje údaje poriadne pozrel. Tento problém však riešia nové plavecké okuliare Form Swim Goggles, ktoré sú vybavené technológiou rozšírenej reality.

Form Swim Goggles vyzerajú na prvý pohľad ako bežné plavecké okuliare a teda majú silikónové tesnenia okolo oči, permanentnú vrstvu proti zahmlievaniu a päť vymeniteľných nosných mostíkov rôznych veľkostí. No okrem toho však majú v sebe integrovanú inerciálnu meraciu jednotku, mikroprocesor a priehľadnú projekčnú obrazovku, ktorá môže byť podľa preferencií buď na pravej alebo na ľavej strane.

Plavecké okuliare s rozšírenou realitou Form Swim Goggles.

S pomocou akcelerometra a gyroskopu v inerciálnej meracej jednotke je procesor schopný sledovať rôzne metriky, medzi ktoré patrí medzičas, interval, čas odpočinku, celkový čas, počet záberov, rýchlosť záberov, prekonaná vzdialenosť jedným záberom, rýchlosť na 50 a 100 metrov, rátanie dĺžok bazénu či spálené kalórie. Vybrané časti z týchto údajov sa môžu nepretržite zobrazovať na obrazovke, čiastočne prekrývajúc pohľad používateľa na bazén.

Plavecké okuliare s rozšírenou realitou Form Swim Goggles.

Tieto plavecké okuliare majú tiež Bluetooth modul, vďaka ktorému sú schopné bezdrôtovej komunikácie s mobilnou aplikáciou pre operačné systémy iOS a Android. Používateľ si tak po plávaní môže stiahnuť namerané údaje a skontrolovať si svoj výkon. Zároveň si v aplikácii môže určiť, ktoré metriky chce nechať zobraziť na displeji v okuliaroch. Tie sú samozrejme vodotesné do hĺbky 10 metrov a elektronika v nich by mala fungovať až 16 hodín na jedno nabitie batérie.

Nové plavecké okuliare s rozšírenou realitou Form Swim Goggles sa dajú kúpiť za 199 dolárov.

Plavecké okuliare s rozšírenou realitou Form Swim Goggles.