Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický golfový vozík S-Walk sa prispôsobí chôdzi golfistu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie všetci golfisti si užívajú tlačenie alebo ťahanie vozíka s výbavou po celé hodiny, a preto sú už k dispozícii aj poháňané modely, ktoré sa pohybujú samostatne. Nový model s názvom S-Walk je pritom navrhnutý tak, aby na trávniku vždy držal krok s jeho používateľom.

Elektrický golfový vozík S-Walk od švajčiarskej spoločnosti Hit the Green využíva pre svoj autonómny pohyb senzorický systém LiDAR, ktorý smeruje dozadu a meria to, ako ďaleko je jeho používateľ, ktorý kráča za ním. Keď golfista zrýchli alebo spomalí, vozík podľa toho automaticky upraví svoju rýchlosť tak, aby si udržal krátky nastavený odstup. Vďaka tomu sa môže používateľ ľahko dostať k rukoväti S-Walku, aby ho mohol nasmerovať.

Autonómny elektrický golfový vozík S-Walk.

Vozík S-Walk navyše využíva zabudovanú inerciálnu meraciu jednotku (IMU) pre detekciu toho, či stúpa nahor alebo klesá nadol. V takom prípade potom zvyšuje výkon dvoch elektrických motorov v nábojoch zadných kolies alebo zapojí brzdový systém. Parkovacia brzda zabráni samovoľnému pohybu vozíka, keď zostane stáť na svahu. Napájanie zabezpečí 24 V / 270-Wh lítium-iónová batéria, ktorá by mala na jedno nabitie údajne vydržať až 54 jamiek.

Autonómny elektrický golfový vozík S-Walk.

Vďaka svojej konštrukcii z uhlíkových vlákien celý S-Walk váži len 8,5 kilogramu. Pri preprave v kufri automobilu sa odmontujú jeho kolesá a sklopí sa rám. Všetko sa potom vloží do puzdra, ktoré je súčasťou výbavy. Vozík je navrhnutý tak, aby bol kompatibilný so širokou škálou vakov na golfové palice tretích strán.

Nový autonómny elektrický golfový vozík S-Walk ponúka výrobca prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za 2 150 CHF (približne 1 980 EUR). Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 3 590 CHF (okolo 3 306 EUR). K dispozícii je aj lacnejší model, pri ktorom však musia používatelia manuálne ovládať rýchlosť pohybu vozíka.

Autonómny elektrický golfový vozík S-Walk.