Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

SmartPaddle sníma a hodnotí efektivitu záberov plavca

SmartPaddle sníma a hodnotí efektivitu záberov plavca
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci už existujú rôzne hodinky a náramky pre sledovanie výkonu plavcov, ktoré rátajú počty preplávaných dĺžok bazéna a sledujú zábery ruky, zvyčajne neposkytnú spätnú väzbu o efektivite týchto záberov. Nové zariadenie s názvom SmartPaddle je však navrhnuté práve pre tento účel.

SmartPaddle, alebo teda inteligentná plutva, je nositeľné zariadenie, ktoré vytvorila spoločnosť Trainesense, ktorú založil Fínsky technologický inštitút. Pozostáva z dvoch malých jednotiek, z ktorých každá sa nosí na spodnej strane prstov každej ruky plavca. Keď používateľ pláva, senzory v týchto dvoch inteligentných zariadeniach merajú veľkosť, trajektóriu, smer a načasovanie sily záberu, s ktorým plavec pôsobí na vodu.

Senzorický systém pre plavcov SmartPaddle.

Tieto údaje sa bezdrôtovo prenášajú do sprievodnej aplikácie pre operačné systémy Android a iOS v mobilnom zariadení pri bazéne. Aplikácia údaje zaznamená, spracuje a potom na displeji umožní trénerovi posúdiť efektívnosť záberov plavca v reálnom čase a skontrolovať jeho výkon po tom, ako sa dostane z bazéna.

Senzorický systém pre plavcov SmartPaddle.

Systém môže okrem iného zdôrazniť, že plavec tlačí príliš tvrdo, keď jeho ruka vstupuje do vody, čo sa zdá intuitívne, ale v skutočnosti to vytvára ťah. Zistí tiež, že či nie je dlaň pri vyvíjaní sily otočená úplne dozadu alebo či ruka plavca plynulo zrýchľuje po celú dobu záberu. Okrem toho, rovnako ako plavecké hodinky, vie SmartPaddle sledovať počet záberov, aj preplávané dĺžky bazéna a navyše zaznamená čas na kolo.

SmartPaddle je už teraz k dispozícii na stránkach výrobcu za cenu 499 EUR.

Senzorický systém pre plavcov SmartPaddle.