Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Magnetické pedále REM pre ešte efektívnejšiu jazdu na bicykli

Magnetické pedále REM pre ešte efektívnejšiu jazdu na bicykli
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Horskí cyklisti radi používajú nášľapné pedále, ktoré im poskytnú efektívnejšiu kontrolu nad bicyklom. Na druhej strane klasické ploché pedále sa ľahšie používajú. Spoločnosť Hustle Bike Labs preto skúsila skombinovať najlepšie vlastnosti oboch typov a vytvorila magnetické pedále s názvom REM.

Treba podotknúť, že to nie sú prvé pedále na trhu, ktoré využívajú silu magnetov na udržanie obuvi jazdca na pedáloch. Napríklad magnetické pedále magped majú dva silné magnety, každý na jednej strane pedálu.

Nové magnetické pedále REM majú trocha iný prístup. Využívajú dva neodymové magnety, čo je typ magnetu zo vzácnych hornín. Oba magnety prechádzajú cez pedál a kombinujú svoju silu po jeho obidvoch stranách. Neodymové magnety sú pritom zabudované do kompozitného puzdra, ktoré sa otáča v stredovej osi pedálu z chrómovej ocele. Samotné telo pedálov je vyrobené z hliníku série 7000.

Magnetické pedále REM.

Vďaka tejto konštrukcii každý pedál môže pochváliť pôsobivou príťažlivou silou 58 kilogramov. Rovnako ako v prípade iných magnetických pedálov je táto sila prevažne vertikálna. Zarážky na obuvi, kompatibilné s SPD, sa tak dajú jednoducho uvoľniť otočením chodidla do strany. Okrem toho môžu magnetické pedále REM slúžiť aj ako klasické ploché pedále, ak jazdec nepoužije obuv so zarážkami.

Medzi ďalšie vlastnosti magnetických pedálov REM patria zapečatené ložiská a 15 trakčných kolíkov s nastaviteľnou výškou, ktoré sú na každej strane pedálu. Podľa vývojárov by mala prvá verzia pedálov vážiť okolo 615 až 620 gramov (pár) a ich cena by sa mala pohybovať od 150 do 200 dolárov. Koncom roka by mohla byť k dispozícii aj titánová verzia s hmotnosťou páru pedálov približne 600 gramov.

Magnetické pedále REM.