Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

E-motocykel Kalk Ink pre tichú a ekologickú jazdu náročným terénom

E-motocykel Kalk Ink pre tichú a ekologickú jazdu náročným terénom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Švédsky výrobca terénnych elektrických motocyklov Cake predstavil nový model motokrosového elektrického motocykla s názvom Kalk Ink. Ten vychádza z predchádzajúceho modelu Kalk Or, no má o niečo masívnejšie kolesá a zjednodušené odpruženie. Pre rýchlu jazdu bez emisií aj po náročnom teréne si však ponechal rovnakú pohonnú jednotkou.

Terénny elektrický motocykel Kalk Ink má rovnaký rám z hliníkovej zliatiny 6061, elektrický pohon a batériu ako model Kalk Or. To znamená, že elektromotor s výkonom 11 kW pri 3 000 otáčkach za minútu produkuje na koleso krútiaci moment 280 Nm. Elektrický motocykel je schopný dosiahnuť maximálnu rýchlosť 80 km, zatiaľ čo odnímateľná 51,8 V / 50 Ah batéria poskytne na jedno nabitie energiu asi na tri hodiny jazdenia, v závislosti od štýlu jazdy.

Terénny elektrický motocykel Cake Kalk Ink.

Výrobca Cake naplnil predné ložisko gumou, aby sa znížil hluk, ktorý sprevádza pohon reťaze k zadnému ozubenému kolesu s 80 zubami. Zadné odpruženie bez závesu má zdvih 205 mm, zatiaľ čo predná vidlica tlmí náraz do 200 mm. Kalk Ink jazdí na 19 palcových hliníkových kolesách s terénnymi pneumatikami a má svetlú výšku 300 mm. Bez batérie má hmotnosť 55 kilogramov, pričom batéria pridá ďalších 17 kilogramov.

Terénny elektrický motocykel Cake Kalk Ink.

Používateľ má k dispozícii tri jazdné režimy. V režime Explore je maximálna rýchlosť obmedzená na 45 km / h, aby jazdi dostali z batérie výdrž viac ako štyri hodiny, kým ju bude potrebné opäť nabiť. Enduro a trial jazdci si pravdepodobne zvolia akčnejší režim Excite, kedy sa výdrž batérie medzi nabíjaním pohybuje od jednej do dvoch hodín. No a režim Excel otvára dvere maximálnej rýchlosti a maximálnemu krútiacemu momentu, no samozrejme na úrok výdrže batérie. V tomto poslednom režime vydrží len asi jednou hodinu jazdy.

Cena terénneho elektrického motocyklu Cake Kalk Ink s jednou batériou je 9 500 EUR. Za konfiguráciu s dvomi batériami zaplatíte 12 500 EUR. Začiatok distribúcie je naplánovaný na jún.

Terénny elektrický motocykel Cake Kalk Ink.