Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Adidas a Google vytvorili vložky do kopačiek pre meranie zručností futbalistu

Adidas a Google vytvorili vložky do kopačiek pre meranie zručností futbalistu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V rámci iniciatívy integrácie inteligentných schopností do oblečenia a obuvi sa spojili vývojári zo spoločností Adidas a Google. Výsledkom je nový produkt vo forme inteligentných vložiek do športovej obuvi. Nesú názov Adidas GMR (vyslovuje sa ako „gamer“) a sú určené pre monitorovanie výkonu hráčov futbalu.

Nové inteligentné vložky do topánok Adidas GMR sa zasúvajú do futbalových kopačiek, v ktorých sledujú strely, prihrávky a šprinty futbalistu. O zhromažďovanie a spracovanie údajov sa postará malé vložené zariadenie Jacquard, ktoré je vybavené akcelerometrom, gyroskopom a ďalšou elektronikou. Túto technológiou prvý krát použila spoločnosť Google v inteligentnej bunde Levi's.

Inteligentné vložky do topánok Adidas GMR.

Spoločnosť Adidas na produkte Adidas GMR spolupracovala s Google a EA Sports, takže používatelia môžu svoje futbalové štatistiky synchronizovať s aplikáciou FIFA Mobile od EA Sports a môžu získať rôzne digitálne herné odmeny. Inteligentné vložky do topánok Adidas GMR využívajú pokročilé algoritmy strojového učenia Google Jacquard, vďaka čomu sú schopné rozpoznávať fyzické pohyby hráča na futbalovom ihrisku. Merajú kopy, výkon každej strely, vzdialenosť a rýchlosť.

K dispozícii je aj samostatná aplikácia Adidas GMR pre operačné systémy Android a iOS, ktorá bude sprevádzať aplikáciu FIFA Mobile. Je to pre tých futbalistov, ktorí budú chcieť sledovať svoje štatistiky bez prepojenia s hernými prvkami FIFA Mobile.

Inteligentné vložky do topánok Adidas GMR.

Senzorické zariadenie Google Jacquard má LED indikátor stavu batérie, ktorá sa nabíja prostredníctvom microUSB portu. Do plnej kapacity sa batéria nabije za 60 až 90 minút, no koľko herného času vám poskytne však nie je jasne uvedené. Spoločnosť Adidas hovorí, že výdrž batérie sa bude líšiť v závislosti od toho, ako je používateľ na ihrisku aktívny.

Inteligentné vložky do športových topánok Adidas GMR sa predávajú za 34,95 euro.

Senzorické zariadenie Google Jacquard.