Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

AR okuliare Ghost Pacer zobrazujú virtuálneho bežeckého partnera

AR okuliare Ghost Pacer zobrazujú virtuálneho bežeckého partnera
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bežci majú skúsenosť, že pri behu s partnerom môžu ľahšie udržať tempo alebo porazia svoje osobné rekordy, než keď bežia sami. Nové okuliare s rozšírenou realitou Ghost Pacer to dokážu zabezpečiť, aj keď nie je váš bežecký partner k dispozícii. Postavia vás totiž proti virtuálnemu bežcovi, ktorého vidíte len vy.

Ghost Pacer sú AR okuliare (Augmented reality – rozšírená realita), čo znamená, že virtuálne objekty sú vsadené do reálneho sveta. Táto technológia si našla množstvo využitia, nielen v oblasti zábavy, aj ako užitočný nástroj pre prácu, napríklad v automobilov priemysle. Teraz prichádza pomôcť zlepšiť bežcom ich tréning.

Pri pohľade cez AR okuliare Ghost Pacer sa zdá, že premietajú virtuálneho avatara na cestu pred nositeľom. Tento virtuálny bežecký partner môže byť nastavený tak, aby bežal určitým tempom. Dokonca sa dá synchronizovať tak, aby reprezentoval predchádzajúci beh, či už ide o váš beh alebo beh vášho priateľa zo skutočného sveta. A nie je to len pomyselná mrkva na palici, ktorá bežca poháňa. Avatar pred ním jednoducho nestojí, v závislosti od výkonu bežca mu môže ujsť alebo sa dá predbehnúť.

AR okuliare Ghost Pacer.

Všetko je ovládané prostredníctvom aplikácie Ghost Pacer, ktorá umožňuje používateľovi si nastaviť trasu a rýchlosť avatara, rovnako ako zaznamenať bežecký výkon a iné informácie o tréningu. Aplikácia sa tiež synchronizuje so sociálnou aplikáciou Strava pre bežcov a cyklistov, ktorá umožňuje prevádzať trasy iných ľudí na trasy, ktoré má avater sledovať.

Toto nositeľné zariadenie váži 90 gramov a je vybavené displejmi s rozlíšením 1 280 x 720 pixelov, so zorným poľom 30 stupňov. Integrovaná batéria má výdrž približne 6 hodín používania na jedno nabite. Do plnej kapacity sa cez USB-C nabije za jednu hodinu.

K dispozícii je tiež profesionálna verzia okuliarov, ktorá sa môže pripojiť k niektorým modelom inteligentných hodiniek a dokáže zhromažďovať podrobnejšie údaje.

AR okuliare Ghost Pacer.

AR okuliare Ghost Pacer sa dajú získať prostredníctvom podpory prebiehajúcej start-up kampane na portáli Kicstarter za 199 dolárov. Model Pro stojí 219 dolárov. Už teraz sa vývojárom podarili vyzbierať niekoľkonásobok požadovanej sumy, takže by nič nemalo stáť v ceste tomu, aby sa prvé kusy dostali k podporovateľom kampane podľa plánu, čiže v júli 2021.

AR okuliare Ghost Pacer.