Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Blync prenesie indoor cyklistov do rôznych virtuálnych svetov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci môže byť jazda na bicykli skvelým spôsobom ako sa odreagovať a spraviť niečo pre svoje telo, faktory ako počasie alebo pracovná zaneprázdnenosť bránia mnohým ľuďom jazdiť častejšie. Vďaka systému Blync a virtuálnej realite si však môžu na bicykli zajazdiť pohodlne doma.

Systém Blync, ktorý bol vytvorený spoločnosťou Kinbona Limited, pracuje so stacionárnym držiakom na bicykel tretích strán a VR okuliarmi tretej strany. No a treba mať samozrejme aj samotný bicykel tretej strany. Blync pritom pozostáva z VR aplikácie, snímača rýchlosti, ktorý sa montuje na náboj zadného kolesa na bicykli, a zo snímača, ktorý je integrovaný v základni Path Sensor s otočnou plochou pre uchytenie predného kolesa bicykla.

Systém Blync pre indoor cyklistiku v spojení s virtuálnou realitou.

Po výbere virtuálnej trasy, ktorú chce jazdec absolvovať, začne už len šliapať do pedálov na bicykli. Rýchlosť, akou prechádza prostredím vo virtuálnej realite, je určená snímačom rýchlosti na náboji zadného kolesa. Ak jazdec otočí riadidlami v určitom smere v reálnom svete, tento pohyb bude detegovaný snímačom v základni Path Sensor, čo sa prejaví zodpovedajúcej zmene smeru vo virtuálnej realite. Navyše sa počas jazdy sledujú štatistiky, ako je prekonaná vzdialenosť a spálené kalórie.

Systém Blync pre indoor cyklistiku v spojení s virtuálnou realitou.

Keďže zariadenia pre zobrazenie virtuálnej reality môžu niektorým ľuďom spôsobovať závraty, používatelia môžu prepínať medzi režimami zobrazenia z prvej osoby (FPV) a zobrazenia tretej osoby. Taktiež nemusia vôbec použiť VR okuliare, namiesto toho sa môžu pozerať na 2D zobrazenie virtuálneho prostredia na obrazovke svojho počítača. Smelší jazdci sa môžu zúčastniť online skupinových jázd s ostatnými používateľmi systému Blync z rôznych kútov sveta.

Systém Blync pre indoor cyklistiku v spojení s virtuálnou realitou sa dá získať prostredníctvom podpory start-up kampane na portáli Kickstarter v sume najmenej 119 CAD (približne 76 EUR). Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na január 2021.

Systém Blync pre indoor cyklistiku v spojení s virtuálnou realitou.