Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistické sedlo SmartSaddle sa postará o lepší komfort pri jazde

Cyklistické sedlo SmartSaddle sa postará o lepší komfort pri jazde
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnohí cyklisti považujú bežne cyklistické sedlá za nepohodlné, najmä na dlhších trasách. Jazdi s citlivejším pozadím si našťastie môžu vybrať z niekoľkých alternatív. Najnovšou z nich je cyklistické sedlo SmartSaddle.

Stojí za ním inžinier Denis Bell z amerického Kansasu, ktorý už predtým vytvoril cyklistické sedlo s názvom MoonSaddle. Toto zariadenie, ktoré nesie pomenovanie podľa tvaru polmesiaca, odvrátilo nos tradičného sedla, a údajne presunulo hmotnosť jazdca z citlivej oblasti na tvrdšie „sedacie kosti“. A aby sa aj táto časť pozadia cítila pohodlne, má sedlo strategicky umiestnené čalúnené penové vankúšiky.

Cyklistické sedlo SmartSaddle.

Nové cyklistické sedlo SmartSaddle je založené na rovnakom dizajne, no podľa jeho tvorcu je štíhlejšie a elegantnejšie. Jeho vonkajšia časť vyrobená z uhlíkových vlákien a z polyméru, namiesto toho, aby bola vyrobená len z plastu. Rovnako, ako jeho predchodca, má na svojej spodnej strane štandardné koľajnice, čo umožňuje jeho montáž na bežnú sedlovku. O váhe novinky v súčasnosti neexistujú žiadne informácie.

Cyklistické sedlo SmartSaddle.

Sedlo je odporúčané pre všetky typy cyklistiky, hoci pre horských cyklistov môže byť dosť náročné cez neho skĺznuť dozadu počas strmých zjazdoch, kedy je potrebné prenášať váhu dozadu. Je totiž určite širšie v porovnaní s konvenčnými modelmi cyklistických sediel.

Cyklistické sedlo SmartSaddle je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter. Dá sa získať za 149 dolárov s dodávkou naplánovanou na február 2021. Maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 175 dolárov.

Cyklistické sedlo SmartSaddle.