Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchle viazanie na snowboard, ktoré funguje s každou topánkou

Rýchle viazanie na snowboard, ktoré funguje s každou topánkou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zatiaľ čo niektorí snowboardisti považujú tradičné systémy viazania topánok za príliš ťažkopádne, jednoduché nášľapné systémy majú svoje vlastné nevýhody. Nový systém viazania Quick Step Binding však údajne spája najlepšie vlastnosti oboch typov viazaní pre snowboardy.

Viazanie Quick Step Binding od spoločnosti Unit je údajne kompatibilné s každou značkou alebo modelom snowboardovej topánky. Je pritom navrhnuté tak, aby nedochádzalo k hromadeniu snehu v systéme a údajne prináša rovnaký „cit“ po zapojení ako tradičný viazací systém.

Spoločnosť Unit tvrdí, že mnoho ďalších nášľapných rýchlo viazacích systémov si vyžaduje použitie snowboardových topánok, ktoré sú špecifické pre daný systém. Snowboardisti pritom môžu mať problém uviazať topánky, pokiaľ nie je odprataný sneh z mechanizmu viazania a topánky majú tendenciu sa často ohýbať.

Rýchloupínacie snowboardové viazanie Quick Step Binding.

Ak chce snowboardista použiť viazanie Quick Step, jednoducho stúpi na platformu vyloženú gumou, preloží pružnú polstrovanú plastovú časť cez vrch topánky a zasunie ozubený remienok do západkového mechanizmu v spodnej časti viazania. Potom sa všetko zaistí otočením kovovej rýchloupínacej páčky. Celý proces údajne trvá len tri sekundy pre každú nohu. Vytiahnutie topánky z viazania si vyžaduje len ďalšie preklopenie uvoľňovacej páčky.

Rýchloupínacie snowboardové viazanie Quick Step Binding sa dá získať prostredníctvom podpory start-up kampane na portáli Kickstarter v sume od 189 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 369 dolárov. Distribúcia by sa mala rozbehnúť vo februári 2021.