Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hodinky Garmin Enduro vydržia tak dlho ako extrémni bežci

Hodinky Garmin Enduro vydržia tak dlho ako extrémni bežci
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 2. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Garmin predstavila svoje najnovšie inteligentné hodinky Enduro, ktoré sa môžu pochváliť až 80-hodinovou výdržou batérie. Sú tak zamerané predovšetkým na ultramaratónskych bežcov a bežcov, ktorí budú tráviť dlhší čas vonku.

Časť tejto mimoriadne dlhej výdrže batérie pochádza z integrovaného solárneho nabíjania nositeľného príslušenstva a tiež z množstva možností správy napájania. To znamená, že používateľ môže vypnúť funkcie, ktoré nepotrebuje, aby medzi jednotlivými nabíjaniami získal viac času. Spoločnosť Garmin tvrdí, že plné nabitie batérie dokáže udržať hodinky v prevádzke až po dobu 70 hodín, ďalších 10 hodín pridáva solárne nabíjanie, ak je slnečno. V základnom pohotovostnom režime, ktorý je značne orezaný, udáva výrobca výdrž batérie až na jeden rok.

Inteligentné hodinky Garmin Enduro.

Medzi množstvom funkcií, ktoré inteligentné hodinky Enduro ponúkajú, patrí výber zameraný špeciálne na vytrvalostných športovcov. Majú zabudované sledovanie VO2 Max na meranie spotreby kyslíka v tele a kardio zdravia. Technológia je pritom dostatočne inteligentná na to, aby zohľadňovala typ terénu, nadmorskú výšku a bežecké tempo, čím sa darí dosahovať presnejšie merania.

K dispozícii je takzvaný časovač odpočinku, čo je režim špeciálne vytvorený na to, aby pomohol ultramaratónskym bežcom zohľadniť prestávky a doby odpočinku v ich celkových štatistikách. Režim poskytuje lepší prehľad o preteku ako celku a jeho dopade na telo športovca. Vylepšená funkcia ClimbPro, ktorá sa nachádza v iných zariadeniach Garmin, prináša inteligentné meranie prevýšení a ako ovplyvňujú kľúčové fyzické metriky, aby športovci mohli ľahšie zvládať prevýšenia v optimálnom tempe.

Inteligentné hodinky Garmin Enduro.

Hodinky Enduro obsahujú množstvo základných funkcií, od monitorovania srdcového rytmu, cez sledovanie GPS, až po denné tréningy založené na histórii cvičení používateľa. Ide o komplexný balík, ktorý by mal pokryť všetko, čo seriózni bežci, turisti a cyklisti potrebujú. Sú to tiež veľmi ľahké hodinky, ktoré majú váhu 72 gramov alebo 58 gramov, ak sa používateľ rozhodne pre voliteľný a drahší titánový kryt namiesto štandardnej oceľovej verzie. Hodinky sú dodávané s nylonovým remienkom.

Štandardný model inteligentných hodiniek Garmin Enduro stojí 799,99 dolárov, zatiaľ čo titánová verzia sa predáva za 899,99 dolárov.

Inteligentné hodinky Garmin Enduro.