Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Celoodpružená e-kolobežka Wolf King zrýchli až na takmer 100 km / h

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca Kaboo predstavil pod názvom Wolf King jednu z najrýchlejších elektrických kolobežiek, ktorá môže dosiahnuť maximálnu rýchlosť až takmer 100 km / h. Vďaka robustnej konštrukcii s predným aj zadným odpružením a odolnými pneumatikami dokáže túto rýchlosť využiť aj na teréne.

Elektrická kolobežka Wolf King sa môže pochváliť až 1 500 wattovým motorom umiestneným v každom kolese, čo vytvára nominálny výkon až 3 000 wattov a najvyšší výkon až nad 6 700 wattov. Kolobežka tak dokáže zrýchliť z 0 na 80 km / h len za 4,8 sekundy a jej maximálna rýchlosť je až 96,5 km / h.

Ak ovládnuť všetku túto silu a rýchlosť na hladkej ceste nie je pre jazdca dostatočná výzva, môže s e-kolobežkou Wolf King vyraziť aj do terénu. Je k tomu vybavená robustným hliníkovým rámom a má dvojité hydraulické zadné tlmiče, prednú odpruženú vidlicu a bezdušové terénne pneumatiky. E-kolobežka má robustný aj systém osvetlenia, ktorý obsahuje dva predné svetlomety, bezpečnostné zadné svetlo a modré osvetlenie dosky.

Terénna celoodpružená elektrická kolobežka Kaboo Wolf King.

Integrovaná 28 Ah / 72 V batéria poskytne na jedno nabitie dojazd do vzdialenosti až 80 kilometrov. Nabíjanie batérie trvá päť hodín pomocou systému dvojitého nabíjania, ktorý umožňuje súčasné pripojenie štandardnej a rýchlej nabíjačky. Jazdci môžu pomocou ovládacích prvkov na riadidlách prepínať medzi jedno a dvojmotorovým režimom a tlačidlom „turbo“ zvýšiť na plný výkon. Spoľahlivé zastavenie zaistia hydraulické brzdy a informácie poskytne LCD mini-displej pripevnený na riadidlách.

Terénna celoodpružená elektrická kolobežka Wolf King váži 47,6 kilogramu a má rozmery 126 x 66 x 125 centimetrov, no dá sa zložiť sa do kompaktných rozmerov 150 x 27 x 47 centimetrov pre jej ľahšie prenášanie a skladovanie. Dokáže pritom odviesť jazda s hmotnosťou až do 181 kilogramov. Cena bola stanovená na 2 999 dolárov.

Terénna celoodpružená elektrická kolobežka Kaboo Wolf King.

Terénna celoodpružená elektrická kolobežka Kaboo Wolf King.