Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Playpulse One kombinuje hranie hier a stacionárne bicyklovanie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci môže byť stacionárny bicykel dobrým spôsobom, ako urobiť niečo pre svoju kondíciu, motivovať sa na jeho použitie môže byť niekedy ťažké. Nájsť elán na cvičenie by mohol však podporiť nový rotoped Playpulse One, ktorý má zabudovaný herný systém a šliapanie do pedálov je teda súčasťou hier.

Hoci Playpulse One môže na prvý pohľad vyzerať ako bežný rotoped, vo svojich riadidlách má integrované herné ovládače s haptickou spätnou väzbou. Vďaka spolupráci snímača kadencie šliapania do pedálov a senzorov pre meranie srdcového tepu, ktoré sú zabudované v riadidlách, môže používateľ hrať na 24-palcovom dotykovom displeji rôzne videohry špecifické pre tento systém. Čím rýchlejšie šliape do pedálov, tým rýchlejšie sa pohybuje v hernom prostredí.

Stacionárny bicykel s herným systémom Playpulse One.

Jazdec môže hrať hry buď samostatne alebo s ďalšími hráčmi Playpulse alebo môže hrať proti nim online. Systém sa bude dodávať so štyrmi hrami, no vývojári už pracujú na desiatkach ďalších hier. Tieto aj ďalšie hry budú zahrnuté v neustále sa rozširujúcej online knižnici, ktorá je prístupná prostredníctvom plateného predplatného.

Používatelia budú tiež môcť sledovať streamované videá z existujúcich služieb, ako je Netflix. Môžu pritom nastaviť rotoped tak, aby sa video prehrávalo pri šliapaní do pedálov a ak sa zastavia, zastaví sa aj prehrávaný obsah.

Stacionárny bicykel s herným systémom Playpulse One.

Stacionárny bicykel s herným systémom Playpulse One sa dá predbežne objednať za uvádzaciu cenu 1 199 dolárov. V cene je zahrnutých 6 mesiacov bezplatného prístupu do online knižnice hier. Po uplynutí tejto doby budú musieť používatelia platiť 19,99 dolárov mesačne. Rotoped by mal byť oficiálne uvedený na trh vo štvrtom štvrťroku tohto roku, za plánovanú maloobchodnú cenu 1 999 dolárov.

Stacionárny bicykel s herným systémom Playpulse One.