Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Specialized vyráža do terénu s novými horskými e-bicyklami Turbo Levo

Specialized vyráža do terénu s novými horskými e-bicyklami Turbo Levo
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Specialized uviedla na trh tretiu generáciu svojich elektrických horských bicyklov Turbo Levo, ktoré sú vybavené rámom z uhlíkových vlákien a zmiešaným nastavením kolies pre „hravú a svižnú jazdu, ktorá sa vyníma od ostatných plne výkonných elektrických horských bicyklov“.

Spoločnosť Specialized tvrdí, že kompletne prepracovala geometriu nového horského e-bicykla Turbo Levo, ktorá má teraz strmšiu trubku sedadla pre lepšie stúpanie, dlhšiu prednú časť na vycentrovanie jazdca na bicykli a uvoľnenejší uhol hlavovej trubice a vidlicu upravenú pre vylepšenú stabilitu. Geometriu je možné upraviť tak, aby zodpovedala aj štýlu jazdy a terénu, vrátane zmeny uhla hlavy v rozmedzí od 63 až 65,5 stupňa a zvýšenia alebo zníženia spodnej konzoly o 7 milimetrov.

3. generácia elektrického horského bicykla Specialized Turbo Levo.

Nový elektrický horský bicykel je vybavený 565-wattovým motorom Turbo Full Power System, ktorý poskytuje podporu šliapania do pedálov až do rýchlosti 32 km / h, má krútiaci moment 90 Nm a je navrhnutý tak, aby zosilnil výkon jazdca až štvornásobne. Motor je poháňaný integrovanou 700-Wh batériou Specialized, ktorá má výdrž približne päť hodín jazdy na jedno nabitie, v závislosti od terénu a jazdného štýlu.

Nová riadiaca jednotka MasterMind Turbo poskytuje vysoký výkon v reálnom čase, pričom jazdec si môže zvoliť, aké informácie sa majú zobraziť. Je tu aj funkcia, ktorá presne ukazuje, koľko úsilia jazdec dáva do šliapania a ďalšia, ktorá zobrazuje vzdialenosť v reálnom čase na jednu watthodinu pre sledovanie účinnosti jazdy.

3. generácia elektrického horského bicykla Specialized Turbo Levo.

Jednotka MasterMind je prepojená s mobilnou aplikáciou Mission Control, ktorá umožňuje plánovanie jazdy, vzdialené ladenie nastavení, diagnostiku na ceste, asistenčné blokovanie, zvukový alarm, informácie o jazde a ďalšie veci. K smartfónu je možné pripojiť pomocou Bluetooth aj ďalšie senzory ANT+.

K dispozícii sú až tri verzie bicyklov Levo a šesť veľkostí rámu. Všetky modely majú kompletne celý rám vyrobený z uhlíkových vlákien a sú vybavené 29 palcovým kolesom Traverse s pneumatikou Butcher Grid Trail a zadným 27,5 palcovým kolesom Traverse s pneumatikou Eliminator Grid Trail. Nerovnosti pohltí predná odpružená vidlica Fox Float, ktorá má zdvih 160 mm a zadné 150 mm odpruženie Fox Float. Všetky modely sa môžu tiež pochváliť špeciálnymi riadidlami z uhlíkových vlákien a sedlom Bridge.

3. generácia elektrického horského bicykla Specialized Turbo Levo.

Model Levo SW má 12-rýchlostnú prehadzovačku XX1 Eagle , zatiaľ čo modely Expert a Pro majú X01 Eagle. Model SW získal predné a zadné brzdy Magura MT7, zatiaľ čo Expret má SRAM Code RS a Code RSC získal model Pro. Líšia sa aj sedlovky, pričom Expert má športový model X-Fusion Manic, Pro dostane Fox Transfer a SW je doplnený o RockShox Reverb AXS.

Všetky tie uhlíkové vlákna však majú aj dosť vysokú cenu. Elektrický horský bicykel Specialized Turbo Levo Expert Carbon stojí 11 000 dolárov. Model Turbo Levo Pro Carbon sa predáva za 13 000 dolárov a model Turbo Levo SW Carbon dostal cenovku až 15 000 dolárov.

3. generácia elektrického horského bicykla Specialized Turbo Levo.