Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

SwitchGrade umožní rýchlu zmenu uhla sedlovky horského bicykla

SwitchGrade umožní rýchlu zmenu uhla sedlovky horského bicykla
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sú pre rôzne cyklistické scenáre lepšie rôzne uhly sedla, väčšina jazdcov pravdepodobne nezastaví a nenastaví správny uhol pri každej zmene terénu. Nové zariadenie SwitchGrade od spoločnosti Aenomaly Constructs im to však umožňuje vykonať rýchlo a ľahko.

Zariadenie SwitchGrade je vyfrézované z pevného bloku z hliníka 6061 T6 a nahradzuje existujúcu svorku koľajnice sedlovky. Inými slovami, prechádza medzi hlavnou časťou sedlovky a jej spodnou časťou. Pomocou páky na zariadení SwitchGrade môžu potom jazdci uvoľniť blokovací mechanizmus a nakloniť zariadenie a teda aj sedlovku do jedného z troch uhlov. Každý z nich má pritom od najbližšieho rozdiel o 10 stupňov.

Zariadenie SwitchGrade pre ľahkú a rýchlu zmenu uhla sedlovky.

Pri stúpaní do kopca je nos sedlovky naklonený nadol. Výrobca tvrdí, že to posúva jazdca dopredu, pomáha mu udržiavať predné koleso pevne na zemi a zároveň zvyšuje zadnú trakciu. Pri strmých zjazdoch je naopak zadná časť sedlovky naklonená nadol. Pretože jazdci pri takýchto zjazdoch typicky posúvajú zadok priamo za sedlovku, sklopenie im to umožňuje ľahšie vykonávať. No a samozrejme pri jazde na rovnom povrchu je sedlovka nastavená na neutrálny rovinový uhol.

Zariadenie SwitchGrade pre ľahkú a rýchlu zmenu uhla sedlovky.

Zariadenie SwitchGrade by malo byť kompatibilné so širokou škálou sedloviek a má údajne hmotnosť 167 gramov. To znamená, že keď sa vezme do úvahy svorka koľajnice, ktorú nahrádza, je čistý prírastok hmotnosti len o niečo viac ako 100 gramov.

SwitchGrade je už teraz k dispozícii na predbežnú objednávku v piatich rôznych farebných prevedeniach za cenu 249 dolárov.

Zariadenie SwitchGrade pre ľahkú a rýchlu zmenu uhla sedlovky.