Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Boxerské rukavice Aqua s vlastným vodným vakom nahradia boxovací vak

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Boxerský tréning je určite dobré cvičenie, dokonca aj pre ľudí, ktorí v skutočnosti neboxujú. Boxovacie vaky sú však veľké, ťažké a drahé. Nahradiť by ich však mohli nové boxerské rukavice Aqua, ktoré používajú vlastný vak naplnený vodou na zvýšenie odolnosti a posilnenie tých správnych svalov.

Boxerské rukavice s jednoduchým názvom Aqua Boxing Glove vynašiel profesionálny boxer a tréner Tony Adeniran z amerického Texasu. Majú pevné vinylové telo, nastaviteľné zapínanie na zápästie na suchý zips a vnútorný vak, ktorý používateľ naplní vodou. Podľa toho, aký veľký odpor je požadovaný, každú rukavicu s hmotnosťou 680 gramov je možné naplniť až 2,5 kilogramami vody.

Kedykoľvek potom nositeľ vykoná úder, voda údajne pri vysunutí ramena dopredu skĺzne k prednej časti rukavice, pričom jej hybnosť vpred vytvára odpor, keď sa rameno následne stiahne späť. Podľa Adenirana je to tento „odpor voči tekutinám“ podobný skutočnému tréningu boxu oveľa viac, ako keby boli rukavice jednoducho vybavené statickými závažiami.

Boxerské rukavice Aqua.

Adeniran tvrdí, že „energia alebo zotrvačnosť, ktorú vytvoríte predĺžením úderov, pracuje proti vám, keď sa sťahujete. Je to veľmi podobný pocit, ako keď sa kyselina mliečna hromadí vo vašich svaloch počas boja, čo spôsobuje únavu a zlyhanie. Je to ťažký pocit v ramenách, bicepse a bruchu, takže ak necháte vodu voľne prúdiť a komunikovať v rukaviciach a okolo ruky ešte viac napodobňuje únavu v skutočnom zápase v neskorších kolách. “

Autor dodáva, že na rozdiel od iných tréningových metód, ktoré zahŕňajú statické závažia, jeho rukavice tiež pomáhajú budovať sekundárne stabilizačné svaly a navyše nevyžadujú, aby používatelia počas cvičenia držali závažia v rukách. No a keďže sa v skutočnosti údery nerozdávajú do boxovacieho vaku, je oveľa menšia pravdepodobnosť poranení rúk, paží alebo ramien spôsobených nárazom.

Boxerské rukavice Aqua sú momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dajú získať od 99 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 199 dolárov.

Boxerské rukavice Aqua.