Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slúchadlá na sledovanie výkonu trénujú plavcov v reálnom čase

Slúchadlá na sledovanie výkonu trénujú plavcov v reálnom čase
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V máji tohto roku sme sa dozvedeli o rádiovom systéme Sonr, ktorý umožňuje trénerom komunikovať s plavcami prostredníctvom vodotesného reproduktora, ktorý nosia. Je to zaujímavý nápad, no čo robiť, ak nie je tréner na blízku? Práve na to sú navrhnuté nové slúchadlá Athlos Live.

Nové nositeľné zariadenie Athlos Live má formu káblovo prepojených vodotesných slúchadiel, z ktorých každé obsahuje relatívne malý elektronický modul. S mobilnou aplikáciou pre operačné systémy Android a iOS sa prepájajú prostredníctvom bezdrôtovej technológie Bluetooth.

Pri použití tejto aplikácie plavec alebo jeho tréner začne vytvorením plánu tréningov a potom ho nahrá do slúchadiel. Tento plán obsahuje údaje, napríklad koľko dĺžok bazéna v akom plaveckom štýle musia absolvovať a za koľko času. Do systému si môžu uložiť aj až 5 000 skladieb.

Tréningový systém slúchadiel Athlos Live.

Hneď ako začne plavec plávať, IMU (inerciálna meracia jednotka) zistí, aký druh plaveckého štýlu vykonávajú, a navyše počíta kolá, sleduje uplynulý čas a monitoruje orientáciu hlavy plavca. Syntetický hlas pritom poskytuje spätnú väzbu v reálnom čase, ktorá dáva plavcovi vedieť, koľko kôl absolvoval, bez ohľadu na to, či majú zrýchliť alebo nie, aký záber by mali vykonať ďalej a či je potrebné prispôsobiť ich techniku. Keď plavec nedostáva tieto zvukové výzvy, môže si počas tréningu vypočuť nahratú hudbu.

Tréningový systém slúchadiel Athlos Live.

Keď sa systém dostane do vody, nemusí byť prepojený so smartfónom používateľa. Plavec nemusí počúvať nahratú hudbu v slúchadlách, ale vie si ju aj streamovať cez Bluetooth zo svojho smartfónu pri bazéne. Navyše, po skončení tréningu si môže plavec skontrolovať svoj výkon prostredníctvom informačného panela v mobilnej aplikácii. Technológiu je možné navyše použiť aj na poskytovanie virtuálneho tréningu pre pozemné športy, ako je beh či basketbal.

Tréningový systém slúchadiel Athlos Live je k dispozícii prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Indiegogo za cenu od 106 EUR.

Tréningový systém slúchadiel Athlos Live.