Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Plavecké okuliare Holoswim dokážu zobraziť údaje o plávaní

Plavecké okuliare Holoswim dokážu zobraziť údaje o plávaní
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Plávanie je jedným z tých športov, v ktorých môže byť kontrola výkonu pomocou inteligentných hodiniek nevhodná. Aj preto existuje viacero inteligentných okuliarov, ktoré sledujú výkon plavca. Najnovší prírastok s názvom Holoswim je pritom vybavený OLED holografickým displejom, ktorý je schopný zobrazovať údaje v reálnom čase.

Plavecké okuliare Holoswim, ktoré vyvinula startup spoločnosť Guangli so sídlom v Hongkongu, sú na prvý pohľad normálne vyzerajúce plavecké okuliare s vodotesným elektronickým modulom na jednej strane, ktorým sa spárujú so sprievodnou aplikáciou pre operačné systém Android a iOS v mobilnom zariadení používateľa. Ten si najprv pomocou aplikácie navrhne tréningový program, ktorý chce a inerciálna meracia jednotka v module okuliarov Holoswim následne sleduje jeho pohyby pri plávaní.

Inteligentné plavecké okuliare Holoswim.

OLED holografický displej v šošovke na strane modulu je schopný zobrazovať údaje v reálnom čase, ako napríklad celková preplávaná vzdialenosť, počet záberov, počet kôl, tempo záberov na 100 metrov a celkový uplynutý čas. Používatelia môžu prepínať medzi displejmi stlačením fyzického tlačidla na module. A po každom tréningu si môžu v sprievodnej aplikácii skontrolovať svoj výkon.

Inteligentné plavecké okuliare Holoswim.

Navyše, keďže sú okuliare prepojené so smartfónom používateľa pri bazéne prostredníctvom rozhrania Bluetooth, displej ho upozorní aj na prichádzajúce hovory. Táto funkcia však funguje len do dosahu 5 metrov, ak sú okuliare pod vodou. Samozrejme, používateľ musí stále prejsť k telefónu, aby mohol hovor prijať. Podľa výrobcu by jedno nabitie lítiovej batérie modulu malo vydržať viac ako 10 hodín prevádzky. Samotné okuliare vážia len 75 gramov, vrátane modulu s elektronikou.

Sprievodná mobilná aplikácia.

Inteligentné plavecké okuliare Holoswim sa dajú získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter od 688 HKD (približne 75 EUR). To je 40 percentná úspora oproti plánovanej maloobchodnej cene. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v decembri 2021.