Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Technológia Flight Attendant automaticky upraví odpruženie bicykla

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Napriek tomu, že jazdci na horských bicykloch môžu manuálne upravovať nastavenia odpruženia svojho dvojkolesového tátoša, väčšina z nich to nerobí neustále počas každej jazdy. V tomto smere by však mohol pomôcť nový systém od spoločnosti RockShox s názvom Flight Attendant, ktorý podľa potreby automaticky upravuje predné aj zadné odpruženie.

Flight Attendant je zatiaľ aspoň továrensky nainštalovaný na určité vidlice a zadné tlmiče, pre vybrané enduro bicykle značiek Specialized, Canyon, Trek a YT. V súčasnosti ale nie je k dispozícii ako doplnok na trhu s náhradnými dielmi.

Systém sa skladá z troch senzorických modulov umiestnených na hornej časti jednej nohy odpruženej vidlice, na kľuke pedálu a na zadnom tlmiči. Všetky tri navzájom bezdrôtovo komunikujú prostredníctvom technológie AXS z dielne materskej spoločnosti SRAM. Modul „ovládania“ na vidlici pritom v podstate „šéfuje“ nastaveniu.

Riadiaci modul Flight Attendant zobrazuje tri režimy odpruženia.

Keď je bicykel v pohybe, systém priebežne zisťuje, kedy dochádza k šliapaniu do pedálov, kedy dochádza k nárazom na trase a kedy dochádza k stúpaniu alebo klesaniu. Reaguje pritom v priebehu milisekúnd a nastavuje predné a zadné tlmenie nárazov na jeden z troch režimov: otvorený, uzamknutý alebo pedálový.

Modul kľukovej súpravy deteguje, kedy prebieha šliapanie do pedálov, ale nemonitoruje príslušný krútiaci moment.

Otvorené režim necháva aktivované odpruženie, takže je k dispozícii celá úroveň zdvihu vidlice a tlmiča. Uzamknutý režim je pravý opak v tom, že prepne odpruženie tak, aby bolo tuhé, takže pri šplhaní alebo jazde na rovných cestách môže jazdec využiť viac sily zo šliapania do pedálov. Pedálový režim je kompromisom medzi týmito dvoma extrémami a udržuje odpruženie polotuhé, aby poskytlo určité tlmenie nárazov, ale stále slušný stupeň účinnosti šliapania.

Modul na zadnom tlmiči obsahuje motory na nastavenie odpruženia prostredníctvom riadiaceho modulu na vidlici.

Použitím sprievodnej mobilnej aplikácie alebo ovládacích prvkov priamo na ovládacom module môže jazdec nastaviť systém tak, aby mal väčší alebo menší sklon použiť ktorýkoľvek z režimov. Jazdec si môže tiež nastaviť systém len do jedného režimu, prepnúť ho do iného režimu alebo si manuálne nastaviť výkon vidlice a zadného tlmiča.