Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

„Snežný bicykel“ Sno-Go znížil váhu vďaka uhlíkovým vláknam

„Snežný bicykel“ Sno-Go znížil váhu vďaka uhlíkovým vláknam
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už v roku 2015 bol prvýkrát predstavený Sno-Go Bike, „snežný bicykel“ s tromi lyžami a bez sedadla, ktorý umožní ľahko rezať zákruty. Teraz prichádza jeho už štvrtá inkarnácia, o ktorej výrobca tvrdí, že je oveľa ľahšia, svižnejšia a bezpečnejšia ako originál.

Rovnako ako prvý model, aj Sno.-Go štvrtej generácie má vpredu umiestnenú jednu lyžu s odpruženou vidlicou pre pohlcovanie otrasov, ako aj kĺbový mechanizmus, ktorý umožňuje dvom zadným lyžiam nakloniť sa do strany v zákrutách a nezávisle sa pohybovať hore a dole v reakcii na terén alebo v reakcii na pohyby nôh jazdca.

Snežný bicykel Sno-Go.

Tento patentovaný mechanizmus, známy ako systém SLAT (skratka zo Synchronized Lateral Articulating Technology), je teraz vyrobený zo zmesi uhlíkových vlákien s názvom Hexed Carbon. Výsledkom je, že celý snežný bicykel s hliníkovým rámom je údajne až o 5,4 kilogramu ľahší ako pôvodný model. Jeho celková hmotnosť je pritom udávaná na 12 kilogramov.

Patentovaný mechanizmus SLAT je teraz vyrobený zo zmesi uhlíkových vlákien Hexed Carbon.

Nové a vylepšené nastavenie systému SLAT bolo tiež prepracované pre zaistenie lepšej ovládateľnosti na svahoch a viazanie pre topánky teraz poskytne lepšie držanie nohy a je prispôsobiteľné pre rôzne typy a veľkosti obuvi. Navyše, štandardné kompozitné lyže s dreveným jadrom je teraz možné vymeniť za voliteľnú sadu lyží vhodných pre prašan.

Snežný bicykel Sno-Go.

Nový snežný bicykel Sno-Go Bike sa dá predbežne objednať cez webovú stránku výrobcu. Doručený by mal byť v druhom januárovom týždni. Je pritom k dispozícii v štyroch farebných prevedeniach rámu a jeho cena bola stanovená na 2 499 dolárov.

Snežný bicykel Sno-Go.