Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Systém Dualbell umožní, aby sa činky použili ako závažia na tyč

Systém Dualbell umožní, aby sa činky použili ako závažia na tyč
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 1. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak to niekto myslí so vzpieraním vážne, zvyčajne si kúpi jednu alebo viac súprav jednoručných činiek, tyč a viacero závaží na činky a tyč. Nový systém s názvom Dualbell však umožňuje to, aby existujúce jednoručné činky nahradili závažie na tyč, čím sa ušetrí miesto aj peniaze.

Systém Dualbell sa skladá z dvojice zariadení vyrobených z polykarbónátu, z ktorých každé sa upne okolo rukoväte jednoručnej činky tretej strany a potom sa nasunie na posilňovaciu tyč tretej strany, každé na jeden koniec. Na udržanie jednotiek na mieste sa potom používa súprava štandardných svoriek, aké sa používajú v prípade bežných závaží.

Súčasný prototyp systému Dualbell.

Podľa vývojárov funguje systém Dualbell s akýmikoľvek činkami, pokiaľ ich rukoväte nemajú priemer väčší ako 35 milimetrov a majú dĺžku aspoň 108 milimetrov. Gumové vložky pomáhajú jednotkám Dualbell bezpečne uchopiť tieto rukoväte.

Systém Dualbell by mal fungovať aj s akoukoľvek tyčou s priemerom 25 milimetrov. Ak sa používateľ rozhodne pre dva páry Dualbell (takže môže mať dve činky na každom konci tyče), môže sa použiť zahrnutá súprava dištančných vložiek, aby bol každý pár činiek zarovnaný.

Systém Dualbell funguje s akýmikoľvek jednoručnými činkami tretích strán, pokiaľ ich rukoväte nemajú priemer väčší ako 35 milimetrov a majú dĺžku aspoň 108 milimetrov.

V súčasnosti je systém Dualbell financovaný prostredníctvom startup kampane na portáli Kickstarter. Za predpokladu, že sa dostane do výroby, za cenu 26 dolárov sa dá získať pár zariadení Dualbell, pričom dva páry stoja 50 dolárov. Plánované maloobchodné ceny sú 39 dolárov, respektíve 75 dolárov. Distribúcia by sa mala rozbehnúť v apríli 2022.