Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

FHD projektor Wejoy vyzýva divákov, aby vstali a začali interagovať

FHD projektor Wejoy vyzýva divákov, aby vstali a začali interagovať
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci väčšina projektorov sa v súčasnosti dodáva s bezdrôtovým diaľkovým ovládačom a mnohé majú zabudované reproduktory a streamovanú zábavu založenú na aplikáciách, najnovší Full HD projektor od čínskej spoločnosti Wejoy prináša aj dotykovú interakciu prostredníctvom pera podobného stylusu.

Interaktívny projektor Wejoy umožní používateľom si vychutnávať premietaný obraz z pohodlia pohovky v obývačke, no okrem toho môžu tiež vstať a interagovať s premietaným obrazom podobne ako s tabletom. Samozrejme budú musieť mať na pamäti problémy s tieňmi pri hraní hier aktivovaných dotykom alebo pri prezentáciách v kancelárii. Senzory a softvér Touch Cal zariadenia Wejoy pritom nesledujú ruky a prsty, ale polohu dodaného interaktívneho pera napájaného batériou.

Interaktívny projektor Wejoy.

Výrobca uvádza, že projekčná jednotka LCD so svetelným zdrojom LED je schopná vytvárať natívny obraz v rozlíšení 1080p s uhlopriečkou až 130 palcov (3,3 metra) na stene alebo plátne s pomerom premietania 1,25 : 1 a zariadenie dokáže dekódovať aj obsah v rozlíšení 4K.

So svetelným výkonom len 600 ANSI lúmenov sa však projektor nebude môcť dobre používať počas sledovania za denného svetla s otvorenými žalúziami, ale kvalita obrazu by sa mala zlepšiť, keď sa zníži úroveň okolitého svetla. Projektor poskytuje kontrastný pomer 1 500 : 1, štvorbodovú korekciu lichobežníkového skreslenia a elektronické zaostrovanie. Je vybavený pripojením HDMI 2.0 a USB, dvojpásmovým rozhraním Wi-Fi a Bluetooth pripojením a obsahuje podporu bezdrôtového premietania obrazovky.

Interaktívny projektor Wejoy.

Projektor má telo vyrobené z hliníkovej zliatiny, je postavený okolo jednočipového mikropočítača Amlogic T972 s 2 GB RAM a 16 GB úložiskom a je pasívne chladený bez potreby hlučného ventilátora. Tam, kde niektoré projektory môžu prepúšťať prach a kaziť tak sledovanie, spoločnosť Wejoy úplne utesnila optickú jednotku tak, aby bol obraz dlhodobo bez prachových škvŕn.

Systém Android TV 9 zabezpečuje prístup k tisíckam populárnych zábavných aplikácií, medzi ktoré zrejme patrí aj Netflix. Projektor obsahuje aj zabudovaný zvukový systém s dvoma 5 W reproduktormi na zdieľaný zvuk alebo konektor na pripojenie slúchadiel na súkromné počúvanie.

Interaktívny projektor Wejoy.

Hoci rozmery 182 x 134,6 x 187,9 milimetrov a hmotnosť 1,65 kilogramu mu prepožičiavajú určitú prenosnosť, používatelia budú musieť nájsť elektrickú zásuvku na jeho napájanie, pretože nemá internú batériu. A napokon, projektor sa dodáva s bezdrôtovým diaľkovým ovládaním, ale môže sa spárovať so smartfónom na ovládanie prostredníctvom sprievodnej aplikácie.

Cena interaktívneho projektora Wejoy na startup portáli Kickstarter sa začína na 3 128 HKD (približne 391 EUR), čo predstavuje úsporu 43 % z plánovanej maloobchodnej ceny. Ak všetko pôjde podľa plánu, distribúcia sa podľa odhadov začne v novembri.

Interaktívny projektor Wejoy.