Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Osmo Action 3: Kamera s dvomi displejmi a vertikálnym snímaním

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 9. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť DJI predstavila novú akčnú kameru Osmo Action 3, ktorá si okrem iného prináša dlhú výdrž batérie, dva dotykové displeje a možnosť nakrúcania vertikálnych videí pre platformy sociálnych médií.

Nová akčná kamera DJI Osmo Action 3, ktorá má hmotnosť 145 gramov, sa môže pochváliť 1 / 1,7-palcovým obrazovým snímačom, 155-stupňovým širokouhlým zorným poľom a maximálnym rozlíšením 4K pri rýchlosti záznamu až 120 snímok za sekundu. Dokáže tiež nakrúcať časozberné videá. Kamera je navyše samostatne vodotesná do hĺbky 16 metrov alebo až 60 metrov s voliteľným ochranným puzdrom.

Akčná kamera dostala do vienka batériu Extreme s kapacitou 1 770 mAh. Tá na jedno nabitie umožňuje približne 160 minút snímania v rozlíšení 1080p / 30 snímok za sekundu pri okolitej teplote 25 ºC. Ani chladné počasie by nemalo byť problémom, pretože kamera Action 3 dokáže nakrúcať 150 minút aj pri teplotách do -20º C.

Akčná kamera DJI Osmo Action 3.

Zariadenie má dva dotykové displeje - 2,2-palcový displej na zadnej strane a 1,4-palcový displej na prednej strane. Podľa spoločnosti DJI je toto nastavenie navrhnuté tak, aby „vlogeri a streameri“ mali prístup k nastaveniam a funkciám kamery z akéhokoľvek uhla a zároveň ju udržiavali v danej polohe. Títo tvorcovia obsahu môžu tiež prostredníctvom Wi-Fi vysielať živé prenosy v rozlíšeniach 1080p / 30fps, 720p / 30fps a 480p / 30fps. Okrem toho môžu kameru bezdrôtovo ovládať cez Wi-Fi alebo Bluetooth pomocou aplikácie DJI Mimo. Trojitý mikrofónový stereofónny zvukový systém údajne minimalizuje hluk vetra.

Keďže väčšina záberov sa bude pravdepodobne zdieľať a prezerať na smartfónoch, Osmo Action 3 sa dá nastaviť na nakrúcanie vertikálneho videa. Túto možnosť uľahčuje ochranný rám kamery, ktorý umožňuje pripojiť kameru Action 3 horizontálne alebo vertikálne k priloženému rýchloupínaciemu držiaku.

Akčná kamera DJI Osmo Action 3.

Používatelia si môžu vybrať z troch typov elektronickej stabilizácie obrazu. Patrí medzi ne RockSteady 3.0, ktorá „účinne eliminuje“ chvenie kamery vo všetkých smeroch; Horizon Steady, ktorá udržiava horizont v rovine v rámci záberu; a HorizonBalancing, ktorá digitálne koriguje pohyby náklonu tak, aby horizont zostal na rovnakom mieste v rámci záberu (plus alebo mínus 45 stupňov).

Akčná kamera DJI Osmo Action 3 je už k dispozícii na webovej stránke spoločnosti a v obchodoch za cenu 359 EUR.

Akčná kamera DJI Osmo Action 3.