Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kindle Scribe umožní písanie poznámok rukou do digitálnych dokumentov

Kindle Scribe umožní písanie poznámok rukou do digitálnych dokumentov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 9. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci zariadenie Amazon Kindle simuluje zážitok z čítania papierovej knihy, neumožňuje ručné písanie poznámok na stránky, aspoň doteraz nie. Novinka Kindle Scribe totiž umožňuje používateľom robiť presne to pomocou priloženého stylus pera.

Zariadenie Kindle Scribe je vybavené 10,2-palcovým displejom Paperwhite s rozlíšením 300 ppi (pixelov na palec), ktorý je osvetlený spredu, bez odleskov, spolu s digitálnym stylus perom (označovaným ako Pen), ktoré nevyžaduje nabíjanie.

Rovnako ako v prípade predchádzajúcich modelov Kindle, aj novinka Scribe sa dá jednoducho využiť na čítanie elektronických kníh, súborov PDF alebo iných importovaných digitálnych dokumentov. Ak si však čitateľ želá pridať poznámku, jednoducho uchopí stylus pero a napíše ju. Vďaka textúre obrazovky Paperwhite je to vraj pocit ako pri písaní na skutočný papier.

Elektronická čítačka kníh a poznámkový blok v jednom Amazon Kindle Scribe.

Poznámky možno písať buď priamo na digitálnu stránku, čo by mohlo pôsobiť trochu neprehľadne a chaoticky, alebo ich možno písať na digitálny „lepiaci“ poznámkový papierik, ktorý je priradený ku konkrétnej stránke. Používatelia môžu tiež vytvárať ručne písané dokumenty, ako sú napríklad zoznamy úloh, poznámky zo stretnutí alebo denníky, a to aj s možnosťou využitia rôznych dodaných šablón.

Samotné zariadenie Kindle Scribe má hrúbku 5,8 mm a je k dispozícii v pamäťových kapacitách 16, 32 alebo 64 GB. O výdrži batérie nie sú k dispozícii žiadne presné údaje okrem tvrdenia, že jedno nabitie by malo vystačiť na mesiace čítania a týždne písania. Kupujúci si tiež môžu vybrať medzi základnými alebo prémiovými stylus perami.

Elektronická čítačka kníh a poznámkový blok v jednom Amazon Kindle Scribe.

Obe perá sa magneticky pripevňujú na bočnú stranu elektronickej čítačky a podporujú viacero šírok riadkov spolu s nástrojmi na zvýrazňovanie, mazanie a zrušenie. V prípade pera Basic sú tieto nástroje prístupné len prostredníctvom ponuky na obrazovke. Model Premium však obsahuje špeciálnu gumu na hornej strane spolu s prispôsobiteľným tlačidlom skratky. To je možno priradiť k úlohám, ako je zvýrazňovanie alebo otváranie nových samolepiacich poznámok.

Elektronická čítačka kníh a poznámkový blok v jednom Amazon Kindle Scribe sa dá už predbežne objednať za cenu od 339 USD. Dodávka je naplánovaná na koniec tohto roka.

Elektronická čítačka kníh a poznámkový blok v jednom Amazon Kindle Scribe.