Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo C1 - nové inteligentné okuliare

Lenovo C1 - nové inteligentné okuliare
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
28. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Lenovo predstavilo svoju predstavu o inteligentných okuliaroch - teda oficiálneho rivala Google Glass, ktoré sa ešte nedočkali masového rozšírenia. C1 sa typovo až tak neodlišujú od Google Glass, no zaujímavosťou je spôsob umiestnenia batérie. Tá sa tu nachádza na krku.

Google Glass sú určite obrovským technologickým ťahačom a je mnoho takých, čo o ne majú záujem. No stále sú oficiálne len v beta verzii a možno, že si viacerí tak vieme predstaviť aj lepšie investovať 1,500 dolárov. Okrem toho, keď je na blízku niečo viac hotové. Lenovo totiž predstavilo svoju predstavu inteligentných wearables okuliarov s názvom C1. Tie sa typovo až tak neodlišujú od Google Glass, no zaujímavosťou je spôsob umiestnenia batérie. Kým pri Google Glass je batéria integrovaná v okuliaroch, pri C1 je batéria samostatná, umiestnená na krku. Lenovo zatiaľ o okuliaroch toho mnoho nezverejnilo, no isté je, že chcú rozbehnúť novú platformu a časom by mohli postupne pribúdať i ďalšie nápady do rozrastajúceho sa internetu vecí. Zatiaľ sa bude dať pomocou C1 ovládať niekoľko domácich spotrebičov.

Okrem toho sa však Lenovo spojilo i so spoločnosťou Vuzix a spoločne prinášajú ďalšie smart okuliare M100 do Číny. Tieto okuliare obsahujú operačný systém Android 4.0.4, ktorý poháňa procesor OMAP4460 s taktom 1 GHz. Pamäť RAM vlastní 1GB a kapacita úložného priestoru sú 4GB. Nechýba Bluetooth či WiFi, takže budete plne pripojení nie len so zariadeniami ale i so svetom. Predaj začína v Číne od 31.júla za cenu 1,300 dolárov.