Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Modulárny FHD projektor pridá dotykové ovládanie, prenosnosť či basy

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 3. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky technologický startup IdeaClub predstavil na portáli Indiegogo zaujímavý Full HD projektor s ultrakrátkou projekčnou vzdialenosťou, ktorý premieta 100-palcový (254 cm) obraz a má zabudovaný reproduktor, no je možné ho mať aj s rozširujúcimi modulmi, ktoré prinášajú dotykovú interakciu, extra batériu alebo zosilnený zvuk.

Modulárny projektor s názvom Witseer sa vyznačuje tým, že sa dá voliteľne vybaviť modulom pohybového senzora, ktorý sa nasunie na projekčnú plochu a pripojí sa k bočnému portu USB. To v podstate prináša dotyk do obrazu premietaného na dosku stola prostredníctvom hlavnej projekčnej jednotky, pričom modul využíva infračervené skenovanie a laserové technológie na sledovanie rúk a prstov používateľa vo vnútri premietacej plochy.

Systém dokáže rozpoznať gestá pre stláčanie a približovanie, posúvanie dokumentov alebo prehliadača, kreslenie alebo maľovanie, interaktívne hry a podobne. Oživí tak vzdelávacie aplikácie pre deti alebo pridá niečo navyše do tímových stretnutí v kancelárii, hoci používatelia budú musieť dávať pozor na problémy so sledovaním spôsobené tieňmi.

Modulárny FHD projektor s ultrakrátkou projekčnou vzdialenosťou IdeaClub Witseer.

Po otočení na zadnú stranu dokáže DLP projektor premietať obraz v rozlíšení 1080p / 60 Hz s uhlopriečkou až 100 palcov (254 cm) zo vzdialenosti len 45 centimetrov od steny alebo plátna. Spoločnosť IdeaClub tvrdí, že diváci sa môžu tešiť na „čistý a jasný obraz aj pri dennom svetle alebo v dobre osvetlených miestnostiach“ vďaka svetelnému zdroju LED so svietivosťou 1 000 ANSI lúmenov, hoci najlepšie výsledky sa dosiahnu v zatemnenej miestnosti.

Systém Android TV 9 umožní prístup k tisíckam zábavných aplikácií, pričom medzi možnosťami je uvedený Netflix spolu s Disney Plus, Prime Video a Apple TV. Okrem portu USB sa na bočnej strane nachádza aj port HDMI so spätným prenosom zvuku (ARC) a konektor na slúchadlá. Podporované sú aj bezdrôtové technológie Wi-Fi a Bluetooth 5.0 a zariadenie je vybavené dvoma 3 W reproduktormi ukrytými za mriežkami.

Modulárny FHD projektor s ultrakrátkou projekčnou vzdialenosťou IdeaClub Witseer.

Používatelia, ktorí chcú silnejší zvuk, môžu na zadnú stranu pripojiť magnetický modul s 10 W reproduktorom, ktorý je navrhnutého spoločne s ľuďmi zo spoločnosti Monster a poskytuje vítané posilnenie basov. Posledný dostupný modul umožňuje prenosnosť projektora napájaného zo siete vďaka batérii s kapacitou 5 000 mAh, ktorá je tiež magneticky pripevnená na zadnej strane. Spoločnosť IdeaClub predpokladá, že diváci na terase alebo hráči v kempe sa môžu tešiť až na 3,5 hodiny používania na jedno nabitie batérie.

Modulárny FHD projektor s ultrakrátkou projekčnou vzdialenosťou IdeaClub Witseer sa ponúka prostredníctvom startup kampane na portáli Indiegogo samostatne za zvýhodnenú cenu 755 EUR (plánovaná maloobchodná cena 1 228 EUR). Súprava Plus, ktorá obsahuje všetky tri moduly sa dá získať za 1 228 EUR (plánovaná maloobchodná cena 1 889 EUR). Ak všetko pôjde podľa plánu v rámci už financovanej kampane, začiatok dodávok sa odhaduje na jún tohto roku.

Modulárny FHD projektor s ultrakrátkou projekčnou vzdialenosťou IdeaClub Witseer.