Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Positive Grid prináša prenosné modelovanie gitarových zosilňovačov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 4. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci modelovanie gitarových zosilňovačov a efektov je tu s nami už nejaký čas, spoločnosť Positive Grid v roku 2019 ohromila hudobníkov uvedením modelu Spark, pôsobivo flexibilného a cenovo dostupného gitarového zosilňovača. Výrobca minulý rok zmenšil formát v podobe modelu Mini a teraz to urobila znova v rámci novo uvedeného ultraprenosného modelu Spark Go.

Prenosný zosilňovač pre gitaru alebo basgitaru Spark Go sa pýši vreckovými rozmermi len 125 x 85 x 45 milimetrov a hmotnosťou len 346 gramov. Dodáva sa s predinštalovanými 33 modelmi zosilňovačov a 43 efektmi, takže hudobník si určite nájde tie tóny, ktoré hľadá. K dispozícii sú štyri sloty na predvoľby pre ukladanie a vyvolanie obľúbených kombinácií, aby nemusel nanovo ladiť zakaždým, keď ho popadne hudobná múza.

Ultraprenosný zosilňovač Positive Grid Spark Go.

Kábel vedúci z gitary alebo basgitary sa pripája do konektora v strede mosadzne sfarbeného ovládača hlasitosti na hornej časti zariadenia, kde sa nachádza aj slúchadlový výstup na súkromné počúvanie hry na gitaru, tlačidlo výberu predvolieb a ovládanie hlasitosti hudby. Na bočnej strane sa nachádza aj tlačidlo párovania cez Bluetooth 5.0, ktoré umožňuje streamovanie skladieb zo zdroja hudby s možnosťou jamovania počas počúvania. A nechýba ani tuner s orientačnými LED svetlami.

Ultraprenosný zosilňovač Positive Grid Spark Go.

Prenosný zosilňovač bude fungovať rovnako dobre, ako keď budete hrať sólo, ale podobne ako u jeho súrodencov, veľkú časť pôsobivého výkonu zariadenia poskytuje práve sprievodná mobilná aplikácia. Tá obsahuje rozsiahle zvukové / nástrojové knižnice, spolu s prístupom do online komunity ToneCloud spoločnosti Positive Grid, a umožňuje študentom hrať spolu s populárnymi skladbami rozdelenými na akordy pomocou umelej inteligencie alebo prejsť na vlastné hranie s funkciou, ktorá sa učí tón a štýl hráča a poskytuje sprievodné skladby pre bicie a basy na jamovanie spolu s ním. Používatelia môžu dokonca vytvárať videá zo svojich vystúpení na zdieľanie na sociálnych sieťach.

Ultraprenosný zosilňovač Positive Grid Spark Go.

Model Spark Go je vybavený 5-wattovým zosilňovačom triedy D, ktorý poháňa jeden 2-palcový vlastný reproduktor, ktorý produkuje „prekvapivo veľký zvuk“. Spoločnosť Positive Grid pridala do receptu aj výpočtový zvuk, pasívny žiarič a antivibračnú technológiu, ktoré sú prísľubom detailného výstupu a úderných basov.

Prenosný zosilňovač môže slúžiť aj ako 16-bitový / 44,1 kHz most medzi nástrojom a počítačom. Jeho vstavaná 2500 mAh batéria vydrží na jedno nabitie až 8 hodín prehrávania pri strednej alebo nižšej hlasitosti. Súčasťou balenia je obojstranný popruh na jednoduché prenášanie a dve vymeniteľné mriežky.

Ultraprenosný zosilňovač Positive Grid Spark Go sa dá predbežne objednať na stránkach výrobcu za špeciálnu uvádzajúcu cenu 109 USD, čo je o 40 USD menej ako odporúčaná maloobchodná cena po skončení akcie.

Ultraprenosný zosilňovač Positive Grid Spark Go.