Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výkonný audio prehrávač SR35 sa pripája k modelom základnej úrovne A&K

Výkonný audio prehrávač SR35 sa pripája k modelom základnej úrovne A&K
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 4. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Astell&Kern (A&K) oznámila aktualizáciu svojho „masovo prémiového“ digitálneho audio prehrávača A&norma SR25 MkII z roku 2021. Nový model SR35 prichádza s novou technológiou zosilňovača, štyrmi DAC, 20-hodinovou výdržou batérie a novým užívateľským rozhraním.

Hoci mnohí milovníci hudby počúvajú melódie na cestách prostredníctvom svojich smartfónov, tí, pre ktorých je prvoradá kvalita zvuku, pravdepodobne investujú do špeciálneho digitálneho audio prehrávača. Prémiová značka Astell&Kern uviedla na trh v roku 2020 zariadenie „základnej úrovne“ A&norma, aby pomohla postarať sa o mobilných audiofilov s obmedzeným rozpočtom. Išlo pritom o zariadenie s cenovkou takmer sedemsto dolárov (súčasná vlajková loď spoločnosti stojí neuveriteľných 3 699 USD).

Digitálny audio prehrávač Astell&Kern A&norma SR35.

Nový model A&norma SR35 je aktualizáciou oceneného modelu SR25 MkII, nie jeho nástupcom. Obsahuje rovnaké digitálno-analógové prevodníky Cirrus Logic 43198 MasterClass ako model SR25 MkII, ale má ich štyri namiesto dvoch. Používatelia si môžu vybrať medzi dvoma alebo štyrmi, pričom režim dual-DAC podporuje až 20 hodín nepretržitého prehrávania na jedno nabitie integrovanej batérie.

Quad-DAC je spárovaný s firemnou technológiou Teraton Alpha, ktorá kombinuje odstránenie šumu, správu napájania a zosilnenie pre prísľub verného prehrávania zvuku. Audio obvod teraz obsahuje nedávno predstavený dizajn zosilňovača novej generácie, ktorý ešte viac zlepšuje redukciu hluku na vyšší výkon.

Digitálny audio prehrávač Astell&Kern A&norma SR35.

Prehrávač je údajne schopný podporovať náročné vysokoimpedančné slúchadlá, ako aj citlivé monitorovacie slúchadlá do uší a ponúka dvojstupňové ovládanie zisku až pre 3,1 Vrms, ktoré sú dostupné pre nevyvážené pripojenia alebo až 6 Vrms pre vyvážené.

Ako prvá v rámci zariadení A&norma sa SR35-ťka môže pochváliť dvojpásmovou Wi-Fi na pripojenie k streamovacím službám, ako sú Qobuz, Tidal, Apple Music a Spotify. Je tu aj funkcia s názvom BT Sink na smerovanie zvuku z externého zdroja, ako je smartfón, cez Bluetooth, aby poslucháči mohli využívať dekódovanie zvuku vo vysokom rozlíšení. Používatelia môžu tiež spárovať prehrávač s Bluetooth reproduktorom, slúchadlami alebo slúchadlami do uší pre 24-bitový bezdrôtový zvuk vo vysokom rozlíšení vďaka podpore kodekov LDAC a aptX HD.

Digitálny audio prehrávač Astell&Kern A&norma SR35.

Používateľské rozhranie 4. generácie s karmínovou tematikou, ktoré debutovalo v modeli A&ultima SP3000, sa prenieslo aj do modelu SR35. Kladie dôraz na použiteľnosť a intuitívne používanie, pričom sa zameriava na zníženie únavy očí, maximálne využitie batérie a zníženie tepla.

Prehrávač má 3,6-palcový dotykový displej pre digitálny obal albumu a ovládanie zariadenia. K dispozícii je 64 GB interného úložiska a podpora pre microSD karty až do 1 TB, vstavaný plnohodnotný MQA dekodér a natívne prehrávanie DSD256 a 32-bit / 384-kHz audio súborov.

Digitálny audio prehrávač Astell&Kern A&norma SR35 sa bude dať predbežne objednať od 1. mája za cenu 799 USD. Oficiálne vydanie sa očakáva od 15. mája.

Digitálny audio prehrávač Astell&Kern A&norma SR35.