Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Acer pridáva Full HD laserový projektor do ekologického radu Vero

Acer pridáva Full HD laserový projektor do ekologického radu Vero
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 4. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Taiwanská technologická spoločnosť Acer pridáva do svojho ekologického modelového radu Vero nový laserový projektor, ktorý má šasi obsahujúce značné množstvo recyklovaného plastu. V porovnaní so svojimi lampovými príbuznými potrebuje menej energie a bude sa dodávať v plne recyklovateľnom obale.

Projektor Vero PL3510ATV je zabalený v šasi, pri ktorého výrobe sa použilo 50 % recyklovaného plastového odpadu. Spoločnosť Acer sa pritom chváli, že kombinácia „pokročilého laserového zdroja svetla“ a vysokej energetickej účinnosti „znižuje spotrebu energie približne o 48 %“ v porovnaní s modelom P6500 s lampou.

Laserová dióda v jednotke vyžaruje 4 800 ANSI lúmenov pre potenciálne denné sledovanie bez potreby zatienenia a má udávanú životnosť približne 20 000 hodín bežného používania alebo 30 000 hodín v úspornom režime. Laserovo-fosforová technológia v srdci zariadenia „umožňuje prezentovať bohaté a presné farby, zatiaľ čo poskytuje osemnásobne menší rozpad osvetlenia“. Tento Full HD projektor dokáže premietnuť 79-palcový (2-metrový) obraz zo vzdialenosti dvoch metrov. Maximálna veľkosť obrazu nebola spomenutá.

Laserový projektor Acer Vero PL3510ATV.

Projektor so stupňom krytia v kategórii IP5X je vybavený automatickou 2D korekciou lichobežníkového skreslenia a nastavením štyroch rohov na uľahčenie nastavenia, ale zaostrovanie a zoom sú manuálne. Používatelia sa môžu pripojiť k zdrojovému zariadeniu pomocou dvojice portov HDMI 2.0. K dispozícii je v balení kľúč Android TV, ktorý pomôže uspokojiť potreby streamovanej zábavy. O zvuk sa postará jeden 10 W reproduktor, hoci vzadu sú k dispozícii aj analógové a digitálne zvukové výstupy.

Laserový projektor Acer Vero PL3510ATV sa bude predávať za uvádzaciu cenu 1 399 EUR a dostupný bude od septembra tohto roku.

Laserový projektor Acer Vero PL3510ATV.