Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 239

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Baseball či bejzbal si svoju históriu začal písať v USA a v Kanade ešte v 19. storočí, aj keď teda niektorí historici hovoria o tom, že ho mohla ovplyvniť aj istá hra z Anglicka, známa ako rounders, ktorá je však ešte z 18. storočia. Pravdou však je, že Amerika týmto športom naplno žije a tak sa ho rozhodli podporiť aj vývojári. Na svete je tak zariadenie, ktoré dokáže nadšencov tejto hry usmerňovať a cvičiť, a to aj bez ľudského trénera.

Pod názvom GyroSpeed sa ukrýva inteligentný nástroj, ktorý je navrhnutý tak, aby pomohol hráčom bejzbalu so zlepšovaním ich hádzacích schopností, a to aj bez pomoci ľudského trénera. Stačí prevliecť športový uterák cez obdĺžnikový otvor v zariadení, ktorým potom hráč švihá ako pri hádzaní loptičkou. Vďaka tomu sa dá bez obáv trénovať aj v interiéri. Zariadenie pritom nemeria len rýchlosť hodu, ale pomôže hráčovi nájsť čo najlepší uhol švihu, aby si zlepšil svoju techniku a rýchlosť hodov a odstránil zlé návyky. Integrované senzory merajú rýchlosť švihu ramena, gravitačné zrýchlenie a celkový počet hodov. Tieto informácie sú okamžite k dispozícii na kontrolu, prostredníctvom zabudovaného displeja. Hráč nemusí stláčať akékoľvek tlačidlá alebo sa zaoberať mobilnou aplikáciou a môže sa tak plne sústrediť na svoj výkon. Zariadenie sa dá používať aj pri tréningu iných športov, ktoré zahŕňajú švih rukami, ako je napríklad volejbal či tenis.

Mechanická klávesnica Monokei Standard obsahuje za chodu vymeniteľné dosky plošných spojov, takže používateľ môže rýchlo prepínať medzi rôznymi spínačmi, podľa vlastného výberu. Klávesnica sa pritom dá vybaviť radom spínačov Cherry MX, ktoré poskytujú dobrý zážitok z písania, pre všetky prípady použitia. Používateľ má na výber tiché spínače MX Silent Red, pre písanie v kancelárii alebo v nočných hodinách. Ďalej klasické spínače MX Red alebo hmatovo a zvukovo výrazné spínače MX Brown. Vymeniť sa dajú dokonca aj samotné odolné PTB dvojité klávesy, ktoré sú dostupné v rôznych farbách. Klávesnica obsahuje ohybné polykarbonátové platne, ktoré sa vyznačujú zvukovými vlastnosťami materiálu. Vývojári ich spárovali s tesniacimi pásikmi, aby sa lepšie tlmili zvuky pri písaní a zároveň sa zachovala pevná, ale pohodlná hmatová odozva aj dlhé hodiny používania.