Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Statív Tokqi CO3 Octopus s bezdrôtovým ovládaním sa ohýba a vysúva

Statív Tokqi CO3 Octopus s bezdrôtovým ovládaním sa ohýba a vysúva
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Statívy boli v minulosti len pomôckou, ktorá udržala váš fotoaparát v pokoji. No vďaka vývojárom sa inovácie dostali aj do tejto oblasti. Jedným z najnovších modelov, ktorý ide v technológiách ďalej, je multifunkčný statív Tokqi CO3 Octopus.

Statív Tokqi Octopus má tri ohybné nohy, ktoré sa dajú omotať okolo predmetov, ako sú zábradlia alebo konáre, aby držali fotoaparát tretej strany na mieste. Každá z týchto nôh má kĺbovú hliníkovú kostru pokrytú priľnavou gumou z TPE (termoplastický elastomér). Okrem toho, že sa nohy otočia okolo vecí, môžu sa jednoducho rovno roztiahnuť (ako na bežnom statíve) alebo rovno vytiahnuť a zložiť proti sebe. Vďaka tomu môže statív slúžiť ako rukoväť fotoaparátu.

Multifunkčný statív Tokqi CO3 Octopus.

Používatelia, ktorí budú robiť druhú vec, budú pravdepodobne snímať selfie. To je proces, ktorý uľahčuje integrovaná teleskopická hliníková predlžovacia tyč Octopus. Tá sa vysúva tak, aby mal statív maximálnu dĺžku 638 mm, vrátane nôh.

Na konci tyče je guľová hlava, ktorú je možné otočiť o 360 stupňov a zaistiť v polohe. DSLR fotoaparáty a akčné kamery je možné pripevniť priamo na jeho štvrťpalcový skrutkový držiak, zatiaľ čo smartfóny možno vložiť do pribaleného držiaka s nastaviteľnou šírkou. Tento držiak sa dá rýchlo skrútiť z hlavy v prípade, že používatelia potrebujú počas snímania telefonovať.

Multifunkčný statív Tokqi CO3 Octopus.

Guľová hlava má na jednej strane aj držiak na koľajnicu na pripojenie periférnych zariadení, ako sú svetlá a mikrofóny, a navyše má zásuvku pre priložený diaľkový ovládač Bluetooth. Keď je odpojený, možno ho použiť na fotografovanie alebo spustenie / zastavenie nahrávania videa na prepojenom smartfóne s operačným systémom iOS alebo Android zo vzdialenosti až 10 metrov. Diaľkové ovládanie je napájané vymeniteľnou gombíkovou batériou typu CR2032.

Multifunkčný statív Tokqi CO3 Octopus.

Multifunkčný statív Tokqi CO3 Octopus je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter. Získať sa dá od 59 USD, pričom maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 89 USD. Dodávky prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mali rozbehnúť v auguste tohto roku.

Multifunkčný statív Tokqi CO3 Octopus.