Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný projektor typu všetko v jednom s natívnou podporou Netflixu

Inteligentný projektor typu všetko v jednom s natívnou podporou Netflixu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak sa vám páči predstava pozerania filmov na veľkej ploche, ale netúžite po obrovskom televízore, ktorý by dominoval priestoru, inteligentný projektor by mohol byť tou správnou voľbou. Pripojenie k službe Netflix však nie je vždy jednoduché. Čínska audiovizuálna značka Dangbei to rieši svojím modelom Neo.

Pre mnohých spotrebiteľov streamovanej zábavy je Netflix ľahko dostupný prostredníctvom menu televízora alebo aplikácie. Ľudia, ktorí si radi premietajú obsah na stenu pomocou inteligentného projektora, však môžu zistiť, že streamovacia služba nie je natívne podporovaná. Existujú spôsoby, ako to obísť, ale spoločnosť Dangbei poznamenáva, že „Netflix bude pravidelne kontrolovať a zakáže aplikácie na nelicencovaných produktoch“. Spoločnosť preto požiadala o oficiálnu licenciu pre svoj projektor Neo a dokonca pridala na diaľkovom ovládači klávesovú skratku Netflix na priamy prístup.

Inteligentný projektor Dangbei Neo s priamou podporou služby Netflix.

Nový DLP projektor Neo dokáže premietať obsah v rozlíšení Full HD (1 920 x 1 080 pixelov) na plochu s uhlopriečkou až 120 palcov (3,05 metra). Nechýba podpora multimediálnych formátov HDR10 a HLG. LED zdroj svetla má jas 540 ISO lúmenov, pričom najlepší obraz vzniká po zotmení so stlmeným okolitým osvetlením, a vstupná latencia sa údajne pohybuje na úrovni 30 milisekúnd, čo by mohlo uspokojiť aj potreby príležitostných hráčov.

Inteligentný projektor Dangbei Neo s priamou podporou služby Netflix.

Podporovaných je aj približne 90 % farebnej škály DCI-P3 a projektor Neo ponúka tri možnosti nastavenia teploty farieb podľa preferencií používateľa. O jednoduché nastavenie sa stará automatické zaostrovanie a automatická korekcia lichobežníkového skreslenia prostredníctvom zabudovaného systému ToF kamery, hoci k dispozícii je aj manuálne nastavenie. Projektor dokáže zmeniť veľkosť výstupu, aby sa vyhol statickým prekážkam, a inteligentne sa prispôsobí plátnu.

Inteligentný projektor Dangbei Neo s priamou podporou služby Netflix.

Projektor Neo beží na operačnom systéme Linux, nie na Android TV, takže používatelia nebudú mať prístup k obchodu Google Play pre zábavné aplikácie, ale spoločnosť Dangbei predinštalovala niekoľko aplikácií, vrátane Netflix, Prime Video a YouTube. K dispozícii je 1 GB DDR3 operačnej pamäte RAM a 8 GB úložiska typu eMMC5.1. Konektivitu zaistí Bluetooth 5.0, spolu s Wi-Fi 802.11ac a ethernetovou sieťou LAN, pričom nechýbajú ani vstupy USB a HDMI.

Inteligentný projektor Dangbei Neo s priamou podporou služby Netflix.

Zariadenie s hmotnosťou 1,4 kilogramu sa dá preniesť na nové miesto v jednej ruke, ale nemá vlastný zdroj napájania, takže bude treba počítať s elektrickou zásuvkou. Nie je však potrebné pripájať zvuk domáceho kina, pretože jednotka obsahuje dva 6 W reproduktory s technológiou Dolby Audio. A zariadenie môže zdieľať obrazovku inteligentného zariadenia prostredníctvom aplikácií Mirrorcast a Homeshare.

Inteligentný projektor Dangbei Neo s priamou podporou služby Netflix je už k dispozícii za 699,99 USD v sieti Amazon.