Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Batériou napájané zariadenie Evo Icer vyrába kocky ľadu vonku

Batériou napájané zariadenie Evo Icer vyrába kocky ľadu vonku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci môže byť fajn mať v lete na výletoch k dispozícii kocky ľadu na studené nápoje, v chladiacickh boxoch či prenosných mrazničkách zaberú cenný priestor, ktorý by sa dal použiť na jedlo. Zariadenie Evo Icer prináša alternatívu v podobe prenosného batériového výrobníka kociek ľadu.

Prenosný výrobník ľadu Evo Icer, ktorý vyrába čínska spoločnosť Flextail, meria 279 x 320 x 320 milimetrov a údajne váži 9,5 kilogramu. Je napájaný 200-Wh lítiovou batériou, ktorej jedno trojhodinové nabitie by malo stačiť na približne 30 cyklov výroby ľadových kociek. Každý cyklus pritom produkuje 12 kociek ľadu, pokiaľ si používateľ nezvolí menšie množstvo.

Prenosný batériový výrobník ľadu Evo Icer.

Zariadenie sa dá nastaviť do troch rôznych výstupných režimov: Rýchly, v ktorom vyrobí 12 kociek len za päť minút; Pohár, v ktorom produkuje len menší určený počet kociek; a Eco, v ktorom uprednostňuje zníženú spotrebu energie pred rýchlosťou výroby ľadu. Vo všetkých prípadoch sú kocky ľadu dávkované do vyberateľného potravinárskeho polykarbonátového zásobníka.

Podľa spoločnosti Flextail sa Evo Icer môže pochváliť 70-wattovým motorom a kompresorom, ktoré sú „menšie a efektívnejšie“ ako tie, ktoré sa používajú v iných výrobníkoch ľadu, spolu s veľkým chladiacim ventilátorom a tromi prívodmi vzduchu využívanými na odvádzanie tepla. Výrobník používa tiež ekologické chladivo R290.

Prenosný batériový výrobník ľadu Evo Icer.

Niektoré z jeho ďalších funkcií zahŕňajú čistenie a vypúšťanie jedným kliknutím, upozornenia na nedostatok vody / plný zásobník na ľad a možnosť nabíjania iných elektronických zariadení, ako sú napríklad smartfóny. Samozrejme, že používatelia si budú musieť buď priniesť so sebou vodu, ktorú bude zariadenie používať, alebo nájsť zdroj pitnej vody priamo na mieste.

Prenosný batériový výrobník ľadu Evo Icer sa dá získať podporou už financovanej startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 359 USD. Plánovaná maloobchodná cena je 549 USD. Dodávka by sa mala začať v júli tohto roku.

Prenosný batériový výrobník ľadu Evo Icer.