Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pero Nuwa prevedie text napísaný na papieri do digitálneho formátu

Pero Nuwa prevedie text napísaný na papieri do digitálneho formátu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre mnohých ľudí bude písanie poznámok pomocou pera a papiera vždy jednoduchšie a intuitívnejšie ako písanie na klávesnici alebo displeji. Nové pero s názvom Nuwa Pen im v tom umožní pokračovať, no tiež digitalizuje to, čo napísali, pre následné zdieľanie a ľahšie vyhľadávanie.

Existujú už inteligentné perá na písanie rukou, no jeden z kľúčových rozdielov pera Nuwa Pen spočíva v tom, že ho možno použiť na akýkoľvek bežný papier, ktorý je práve po ruke. Na rozdiel od toho väčšina ostatných inteligentných pier si vyžaduje použitie špeciálneho papiera.

Pero, ktoré vyrába holandská startup spoločnosť Nuwa, má hliníkové telo a používa bežné vymeniteľné guľôčkové atramentové náplne formátu D1. Je tiež vybavené tromi kamerami smerujúcimi nadol, spolu s pohybovými a tlakovými senzormi a infračervenou LED diódou pre použitie v podmienkach so slabým osvetlením.

Inteligentné pero Nuwa Pen.

Integrovaný procesor Arm Cortex M4 využíva softvér založený na umelej inteligencii na analýzu údajov z kamier a senzorov a určuje, aké slová boli napísané. Tieto informácie sa prenášajú cez Bluetooth LE do aplikácie pre operačné systémy iOS / Android na smartfóne používateľa, z ktorej sa nahrajú na online server na uloženie. Pero má tiež 2 GB vstavanej pamäte.

Keď sa používatelia pozerajú späť na svoje digitalizované poznámky, môžu v nich vyhľadávať určité veci pomocou kľúčových slov. Podľa spoločnosti Nuwa by mal byť systém čoskoro kompatibilný s viac ako 100 rôznymi aplikáciami a platformami na zdieľanie informácií.

Pero je napájané 100-mAh lítiovou batériou, ktorá by údajne mala vydržať približne dve hodiny používania na jedno 15-minútové nabíjanie. Pero meria 150 milimetrov na dĺžku, váži 28 gramov a je dodávané vo farbách slonovej kosti a ebenu.

Inteligentné pero Nuwa Pen.

Inteligentné pero Nuwa Pen je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať od 213 EUR s tromi atramentovými kazetami a jednoročným predplatným, ktoré umožňuje špeciálne funkcie, ako je konverzia textu, pri ktorej sa ručne písaný text prevádza na strojom písaný formát. Predplatné bude následne stáť 2,99 EUR mesačne, pričom maloobchodná cena pera bude 329 EUR. Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v marci 2024.