Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 241

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Jedným z najťažších športov z pohľadu vytrvalosti je nepochybne box. Aj taká minúta pohybu a úderov poriadne preverí vašu kondičku a máte potrebu si oddýchnuť. Nebudeme však hovoriť o tom, ako si zlepšiť kondičku, ale práve boxerské techniky. Máme pre vás zaujímavú technologickú pomôcku, ktorá vám vytvorí súpera, a veru, že sa nezľakne ani majstra v boxe.

Tréningová pomôcka Boxing Buddy umožní boxerom zdokonaliť si techniku tým, že im vracia údery, a to pomocou dvoch čalúnených robotických ramien. Tie sa dajú pripútať na boxovacie vrece tretej strany v akejkoľvek požadovanej výške. Dajú sa tiež pripevniť na strom, tréningovú figurínu alebo na akýkoľvek iný pevný vertikálny predmet. Celý systém má váhu približne 2 kilogramy a dá sa nastaviť za pár minút. Boxer potom pomocou mobilnej aplikácie nastaví zariadenie do jedného z troch režimov. K dispozícii je režim, v ktorom je strana, rýchlosť a frekvencia úderov ramien úplne náhodná. V druhom režime sa tieto premenné dajú nastaviť tak, aby sa sústredili na oblasti, v ktorých boxer potrebuje viac praxe. Posledný režim umožní trénerovi športovca použiť aplikáciu na diaľkové ovládanie ramien v reálnom čase. Aplikácia má nastavenie štyroch úrovní obťažnosti, pričom sleduje celkový pokrok počas tréningu.

Reproduktor Audfly Focusound zaujme najmä svojim dizajnom priehľadného skleneného panela s uhlopriečkou 14-palcov. Panel pritom obsahuje viacero vrstiev, ktoré sú domovom množstva malých vibračných akustických jednotiek. Tie smerujú zvuk cez úzke pole priamo k poslucháčovi, ktorý sa tak môže ponoriť do osobnej zvukovej bubliny bez toho, aby rušil ostatných v miestnosti. Sklenený panel je umiestnený v hliníkovom ráme s výklopným stojanom na nastavenie rôznych uhlov. Navyše sa na zadnú stanu skleneného reproduktora dajú umiestniť rodinné fotografie či kalendár bez toho, aby to ovplyvnilo prenos zvuku. K dispozícii je aj ovládač na pripojenie zdrojových zariadení pomocou kábla alebo bezdrôtového pripojenia Bluetooth. Systém využíva vlastný algoritmus Multiple SoundZone, ktorý poslucháčovi sľubuje súkromné plnohodnotné priestorové ozvučenie s frekvenčným rozsahom od 300 Hz až do 20 kHz.