Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový Bluetooth reproduktor ozvučí tanečnú párty ako na koncerte

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 9. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dánsky audio výrobca Soundboks uviedol na trh už štvrtú generáciu veľmi hlasného Bluetooth reproduktora spoločnosti, ktorý sľubuje vylepšený zvuk a dlhšiu výdrž batérie.

Pôvodný reproduktor Soundboks obsahoval bezdrôtovú technológiu Bluetooth 3.0, LiFEPO4 batériu a zvukové nastavenie navrhnuté tak, aby poskytovalo hlasitosť až 119 dB na plážových večierkoch a iných stretnutiach súvisiacich s hlasitou hudbou. Druhá generácia zvýšila výkon až na 122 dB a tretia ho zvýšila opäť až na 126 dB.

Prenosný párty reproduktor Soundboks 4.

Tieto reproduktory sú opisované ako prenosné, no s hmotnosťou 15,4 kilogramu je to pre jedného človeka veľká záťaž na dlhšie vzdialenosti. Výrobca to jasne uznal uvedením skutočne prenosného reproduktora, ktorý napriek tomu, že je približne polovičný ako jeho súrodenci, stále dokázal vydať až 121 dB. Teraz sa však vývojári vrátili k veľkému formátu, pričom vylepšili zvukový profil a zlepšili výkon.

„Nastavili sme basy, doladili stredy a výšky pre krištáľovo čistý zážitok a optimalizovali v podstate všetko tak, aby batéria vydržala pri plnej hlasitosti o obrovských 20 % dlhšie,“ uvádza spoločnosť.

Prenosný párty reproduktor Soundboks 4.

Tri 72-W zosilňovače triedy D pritom poháňajú duálny 10-palcový basový menič a 1-palcový výškový menič na maximálny výkon až 126 dB. Odnímateľná 12,9-V / 7,8-Ah LiFePO4 batéria má v tomto prípade deklarovanú výdrž až šesť hodín používania na jedno nabitie. Tento údaj sa zvýši až na 40 hodín, ak sa zníži hlasitosť na strednú úroveň.

Všetka táto surová sila je obsiahnutá vo vode odolnej skrini vyrobenej z topoľa a hliníkovom ráme s oceľovou mriežkou s práškovým nástrekom v prednej časti, ktorú je možné odstrániť a nalakovať si ju podľa seba, aby očarila ostatných návštevníkov večierkov. Silikónové nárazníky chránia rohy, sú tu oceľové rukoväte na postavenie tohto monštra tam, kde má byť, a elektronika má krytie v štandarde IP65.

Prenosný párty reproduktor Soundboks 4.

Používatelia môžu spárovať Soundboks 4 s hudobným zdrojom cez Bluetooth 5.0. K dispozícii je tu aj 3,5 mm stereo vstup plus dva kombinované vstupy XLR / nástrojový jack na pripojenie DJ zariadenia. Pomocou šikovnej funkcie TeamUp je možné bezdrôtovo pripojiť až päť jednotiek. A sprievodnú aplikáciu možno použiť na nastavenie vlastných zvukových profilov a vyladenie ekvalizéra.

Výkonný prenosný párty reproduktor Soundboks 4 je k dispozícii za cenu 999 USD (približne 943 EUR).

Prenosný párty reproduktor Soundboks 4.