Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 272

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 11. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Modulárna domáca záhradka Véritable Gourmet je navrhnutá na pestovanie rôznych odrôd zeleniny, ovocia, byliniek a jedlých kvetov, nielen v interiéri, ale aj vonku na terase či balkóne. Do štýlového hliníkového žľabu, s perforovaným krytom, sa pritom dá osadiť až šesť kapsúl s pestovateľským médiom a vopred vysiatymi semenami plodín. Potom už len stačí pravidelne dopĺňať vodu a nechať pasívny hydroponický systém robiť svoju prácu. K dispozícii je tiež možnosť automatického dopĺňania vody napojením na prívod. Modulárna konštrukcia je navrhnutá tak, aby sa podľa potrieb rodiny dali stohovať až tri takéto žľaby s plodinami. V prípade použitia v interiéri sa nad každý žľab navyše osadzuje 25-wattové LED svetlo s nastaviteľnou výškou. To potom, počas celého dňa, dokáže automaticky upravovať intenzitu svojich diód, na základe okolitého svetla v miestnosti. Sprievodná mobilná aplikácia navyše poskytne rady a tipy nielen začínajúcim pestovateľom.

Bicykel Priority Folder síce nedisponuje elektrickou asistenciou pre uľahčenie šliapania do pedálov, no môže sa pochváliť dômyselným skladacím systémom. Vďaka tomu sa zjednoduší jeho preprava alebo skladovanie medzi jednotlivými jazdami. Keď je bicykel, ktorý má celkovú váhu len 13 kilogramov, pripravený na jazdu, jeho rozmery sú približne 152 x 112 centimetrov. No v troch jednoduchých krokoch ho môže jazdec zložiť na kompaktné rozmery len okolo 76 x 61 centimetrov. Bicykel so zosilneným rámom disponuje teleskopickým sedadlom a nastaviteľný predstavcom, vďaka čomu je vhodný pre jazdcov s výškou od 137 do 193 centimetrov. Bicykel je vybavený remeňom Gates Carbon Drive, ktorý je nenáročný na údržbu a spája pedále so 7-rýchlostným nábojom Shimano Nexus, s interným prevodom v zadnej časti.

Aromix je magneticky odnímateľný difuzér esenciálnych olejov, ktorý je navrhnutý na denné aj nočné používanie. Unikátny dizajn zdvojenej základne umožňuje osadenie dvoch esenciálnych olejov naraz tak, aby sa dalo medzi nimi ľahko prepínať. A to bez obáv zo zmiešania vôní. Používateľ si tak môže napríklad vybrať zmes na podporu sústredenia sa alebo si zvolí nočnú zmes na uvoľnenie a relax. Difuzér využíva pokročilú technológiu jemnej atomizácie, aby sa zabezpečilo úplné uvoľnenie esenciálnych olejov. Každá molekula atomizovaného oleja je pritom menšia ako 5 mikrónov, čo jej umožňuje rýchlo preniknúť do okolia. Zariadenie používa esenciálne oleje vyrobené z rastlín, ktoré rozkladá pomocou ultrazvukovej technológie, takže nie je potrebné pridávať vodu. Duálny difuzér navyše pracuje potichu, pri hluku menej ako 15 decibelov. Príjemnou vôňou môže pokryť priestor s rozlohou až do 45 metrov štvorcových.

Moonside MagLight je multifunkčné zariadenie, ktoré v prvom rade poskytuje RGB LED svetlo pre fotoaparát iPhonu s technológiou MagSafe. Vďaka pribalenému odnímateľnému krúžku MagSafe sa dá zariadenie používať aj na iných typoch smartfónov. Svetlo sa skladá z 80-tich plno spektrálnych RGB LED diód. Tie tak môžu pomôcť mobilnému fotoaparátu presne a živo zachytiť farby alebo vytvoriť neobmedzenú škálu žiarivých farebných efektov. Mobilná aplikácia umožní jednoduché ovládanie svetiel a rýchlu úpravu nastavení. Integrovaná batéria, s kapacitou 4000 mAh pritom môže fungovať aj na bezdrôtové nabíjanie smartfónu alebo ďalších zariadení s podporou technológie Qi. K dispozícii je tiež voliteľný nastaviteľný statív MagPod či tenký stojan MagFlip. Posledný menovaný neslúži len ako stojan na telefón, ale môže tiež premeniť svetlo MagLight na štýlové inteligentné domáce osvetlenie.