Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

L42ms: Výkonný integrovaný streamovací systém v retro štýle

L42ms: Výkonný integrovaný streamovací systém v retro štýle
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Harman Luxury Audio Group pridala do klasickej série JBL nového člena rodiny v tvare retro štýlového hudobného systému typu všetko v jednom s názvom L42ms, ktorý má výkon 200 wattov a ponúka nastaviteľnú basovú odozvu.

Moderné integrované hudobné systémy v podstate vtesnajú všetko, čo potrebujete na počúvanie melódií do jednej jednotky. V prípade modelu L42ms to začína 200-wattovým zosilňovačom triedy D, ktorý poháňa dva 75-wattové 4-palcové basové reproduktory a dva 25-wattové 0,25-palcové hliníkové kopulovité výškové reproduktory plus vlnovody pre široký rozptyl. To všetko za zakrivenou penovou mriežkou Quadrex.

Integrovaný streamovací systém typu všetko v jednom L42ms.

Spoločnosť Harman smeruje zvuk cez „pokročilý DSP systém“ a 24-bit / 96-kHz digitálno-analógovú konverziu pre prísľub kvalitného počúvania. Streamovací systém je tiež dodávaný s voliteľným tvarovaním basov na zadnom paneli, čo umožňuje používateľom vyladiť basovú odozvu v závislosti od miestnosti, zatiaľ čo ovládač SoundField Expansion sa postará o rozšírenie zvukovej scény.

Na rozbehnutie párty môžu používatelia streamovať obsah cez Bluetooth priamo zo zdrojového zariadenia, ako je smartfón, alebo cez Wi-Fi s podporou Spotify Connect a Tidal Connect, ako aj Airplay2 a Chromecast. Nastavenie je tiež kompatibilné s platformou pre správu hudby Roon a k dispozícii je aj Ethernet LAN pre káblové sieťové pripojenie.

Integrovaný streamovací systém typu všetko v jednom L42ms.

Zvuk z externého zariadenia je možné privádzať pomocou RCA vstupov alebo 3,5 mm aux vstupu a je tu HDMI so spätným zvukom, takže atraktívne zariadenie typu všetko v jednom môže slúžiť ako soundbar pre kompatibilný televízor. Ak by predsa len basy neboli dostačujúce, možno pripojiť aj subwoofer.

Jednotka bude dobre hrať dokonca aj s ekosystémom domácej automatizácie Smart Things od spoločnosti Samsung. V hornej časti je umiestnený dotykový panel na ovládanie a jednotka sa dodáva s diaľkovým ovládaním Bluetooth.

Integrovaný streamovací systém typu všetko v jednom L42ms.

Integrovaný streamovací systém typu všetko v jednom L42ms sa začne predávať počas 1. štvrťroka tohto roka za cenu 1 099 USD (približne 1 021 EUR). Dostupný je v čiernej alebo prírodnej orechovej dyhe.