Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Systém Swift-Lock pre rýchle uvoľnenie fotoaparátu z popruhu

Systém Swift-Lock pre rýchle uvoľnenie fotoaparátu z popruhu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 3. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nosenie fotoaparátu môže byť čoskoro oveľa jednoduchšie. Systém s názvom Swift-Lock totiž umožňuje používateľom nosiť svoju digitálnu zrkadlovku v stabilnejšej a dostupnejšej orientácii, ako by to bolo možné s obyčajným popruhom, a navyše môžu svoj fotoaparát podľa potreby rýchlo pripojiť a odpojiť.

Popruh s uvoľňovacím mechanizmom pre fotoaparát Swift-Lock, ktorý je v súčasnosti predmetom startup kampane na portáli Kickstarter, vyrába nemecká spoločnosť Spinn.Design. Srdcom systému je eloxovaná hliníková základná doska a rýchloupínacia doska. Prvá je pripevnená k popruhu fotoaparátu pomocou očiek na oboch koncoch, zatiaľ čo druhá je pripevnená k spodnej strane fotoaparátu pomocou montážnej skrutky pre statív. Je možné použiť aj popruh tretej strany, aj keď ako voliteľný doplnok je k dispozícii popruh špecifický pre daný systém.

Rýchloupínací systém pre fotoaparát Swift-Lock.

Keď chcú používatelia fotoaparát prenášať, jednoducho zasunú jeho rýchloupínaciu dosku do základnej dosky na popruhu. Dve dosky sa magneticky uzamknú a držia fotoaparát bezpečne na svojom mieste. Keďže je fotoaparát zavesený na spodnej časti namiesto na jeho vlastných horných očkách na popruh, visí v orientácii nadol, pričom celá spodná strana leží naplocho na tele používateľa.

Podľa spoločnosti Spinn.Design je to oveľa stabilnejšia orientácia ako tradičná alternatíva, pri ktorej fotoaparát visí zadnou stranou k telu používateľa a jeho objektív trčí dopredu. Okrem toho orientácia systému Swift-Lock umožňuje ľahší prístup k obrazovke a ďalším ovládacím prvkom, pretože popruh cez ne nevisí.

Rýchloupínací systém pre fotoaparát Swift-Lock.

Keď si používatelia želajú odstrániť fotoaparát zo systému, stačí posunúť uvoľňovaciu páčku na základnej doske a vytiahnuť fotoaparát. Používateľ potom môže držať fotoaparát bez popruhu v ruke alebo ho pripevniť na štandardný statív Arca alebo Peak Design.

Za predpokladu, rýchloupínací systém pre fotoaparát Swift-Lock dosiahne výrobu, príspevkom vo výške 59 EUR získate balík pozostávajúci zo základne a rýchloupínacích doštičiek. Plánovaná maloobchodná cena je 79 EUR.

Rýchloupínací systém pre fotoaparát Swift-Lock.